Boylari Küçük Asklari Büyük

Bayrampasa’da akondroplazi (cücelik) hastasi çift dünya evine girdi. Sosyal medya üzerinden tanisarak evlenen çift, “Herkesten farkli ve özeliz, ask her seyin üstesinden geliyor” dedi.

Boylari Küçük Asklari Büyük
Bayrampasa’da, akondroplazi (cücelik) hastasi 1 metre 35 santimetre boyundaki Bilal Yilmaz ve 1 metre 10 santimetre boyundaki Pinar Yilmaz dünya evine girdi. Ortak arkadaslari vasitasiyla sosyal medya üzerinden tanistiklarini ifade eden çift, daha sonra evlenmeye karar verdi. Çifti dügün merasiminde akrabalari ve yakin arkadaslari yalniz birakmadi. Dügünde, hem dans eden hem de çiftetelli oynayan çifte konuklar da eslik etti. Dügün sonrasi yapilan nikah töreninin ardindan evlilik cüzdanini ellerine alan çift hatira fotografi çektirdi.

“‘Niye evleniyorsunuz’ diyenlere kulak asmadik”

"Evdeki esyalarin bize göre olmadigini ve evliligin üstesinden gelemeyecegimizi söyleyen insanlara kulak asmadik" diyen Bilal Yilmaz, “Arkadaslarimiz vasitasiyla sosyal medya üzerinden tanistik. Önümüzde uzunca bir süreç vardi ama bu süreci güzel bir sekilde atlattik. Iyisiyle, kötüsüyle güzel bir yol aldik. Burada oldugumuz için çok mutluyuz. Zorluk yasadik. ‘Niye evleniyorsunuz, evleniyorsunuz basiniza bela aliyorsunuz’ gibi seyler söylediler. ‘Mutfak size göre degil, banyo size göre degil, yataklar size göre degil nasil yapacaksiniz’ diyen insanlar oldu. Biz onlarin hiçbirine kulak asmadik. Yolumuza devam ettik. Mutfagi, banyo ve tuvaleti küçültebiliriz. Minimalist koltuklar var ve onlarla da oturabiliriz” dedi.



“Herkesten farkli ve özeliz, ask her seyin üstesinden geliyor”

Bu yaslarina kadar çalisarak, ihtiyaçlarini kendilerinin gördügünü söyleyen Pinar Yilmaz, “Sosyal medya üzerinden ortak arkadaslarimiz tanistirdi. Birbirimizi gördük, tanistik. Disari çiktik, gezdik, tozduk. Tabi toplumsal etkenler çok fazla vardi. Ama ask her seyin üstesinden geliyor. Yeter ki sevelim. Ikimiz de çalisip, hayatimizi idame ettirebiliyoruz. Bu yasa kadar geldik. Kendi ihtiyacimizi kendimiz giderebiliyoruz. Birlikte de bir evlilik götürebilecegimize inaniyoruz. Çünkü herkesten farkli ve özeliz. Allah bizi herkesten farkli yaratmis. Eksigimizi artiya çevirmeyi ögrendik. Mutlulugun her seyin üstesinden gelecegine inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA