Yenikent Sosyal Tesisi Hizmete Açildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan merkeze uzak Yenikent Mahallesi’ne kazandirilan ve içerisinde emekli konagi, muhtar ofisi ile is yerlerinin bulundugu çok amaçli sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Yenikent Sosyal Tesisi Hizmete Açildi
Karatay’in ihtiyaçlari ve mahallelerin talepleri dogrultusunda bugüne kadar ilçeye birçok proje kazandiran Karatay Belediyesi, vatandaslarin yasam kalitesini yükseltecek bir yatirimi daha hizmete açti. Bu çerçevede merkeze 90 kilometre uzakliktaki Yenikent Mahallesi’nde yapimi tamamlanan ve içerisinde emekli konagi, muhtarlik ofisi ile is yerinin bulundugu çok amaçli sosyal tesis, düzenlenen törenle açildi.

“Yenikent Mahallemizde neye ihtiyaç varsa bir bir hayata geçirdik”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, açilis için düzenlenen törende yaptigi konusmada, temel hedeflerinin Karatay’in hizmet kalitesini artirmak olduguna dikkat çekti. Karatay’in tüm mahallelerine esit hizmet götürdüklerini vurgulayan Baskan Hasan Kilca, “Göreve geldigimiz günden beri tüm mahallelerimizi ziyaret ettik, etmeye devam ediyoruz. Sik sik muhtarlarimizla ve vatandaslarimizla bir araya gelerek, görüserek mahallelerin ihtiyaçlarini yerinde tespit ediyoruz. Yenikent Mahallemizin de bazi ihtiyaçlari vardi. Çocuklarimiz tasimali egitimle Esentepe Mahallesi’ne gidiyordu ve o yol uygun degildi. Geçen yil 12 kilometrelik bu yolun tamaminin asfaltini yaptik. Artik ögrencilerimiz tamamen asfaltli yoldan okullarina gidip geliyor. Yine Yenikent Mahallemizde parke tasli ve asfaltli yollar yoktu. 2,5 kilometreye yakin sicak asfalt kaplayarak mahallemizin ana arterlerinin tamamini asfaltladik. Ara yollarinin tamamini parkeyle kapladik. Yenikent Sosyal Tesisi de buranin çehresini degistirdi. Çok amaçli olarak tasarladigimiz bu tesisimiz, hem emekli konagi hem muhtar ofisi hem de ihtiyaca yönelik dükkanlariyla hemsehrilerimize hizmet verecek. Belediye imkanlarini mahallelerimizin en ücra kösesine kadar esit hizmet anlayisiyla seferber ediyoruz” dedi.

Programda konusmalarin ardindan Yenikent Sosyal Tesisi dualarla hizmete açildi. Açilistan sonra protokol üyeleri tesisi gezerek, tesis içerisindeki esnafa hayirli olsun temennisinde bulundu. Mahallenin sosyal hayatina katki sunmasi planlanan, 232 metrekare insaat alanina sahip Yenikent Sosyal Tesisi, çevre düzenlemesiyle birlikte yaklasik 1 milyon liraya mal edildi.
Kaynak: İHA