THY Sivas Seferlerini Pilot Bulamadigi Için Iptal Etti

Istanbul ve Sivas Havalimaninda iptal olan 2 sefer sebebiyle Türk Hava Yollari yolculari perisan oldu.

Istanbul Havalimani’ndan sabah 08.45’te tarifeli uçak ile Sivas’a gidecek yaklasik 150 kisi, pilot yetisemedigi için seferin 3 saat tehir edildigi bilgisi ile sarsildilar. Sonra erteleme süresi 4 saate çikartildi. Bu arada bir görevli, yolculara pilotun Antalya’dan gelmesinde sikinti oldugunu söyledi.

Ancak bir tedbir olmadigi için, çözüm üretilemedi. Saat 11.00 siralarinda ise THY 08.45 Istanbul Sivas seferinin hava muhalefeti sebebiyle iptal ettigini duyurdu. Yolcular, iptal için hava muhalefetini gerekçe gösteren Türk Hava Yollari görevlilerine isyan etti. Onlarca uçagin Istanbul’dan kalktigini, Sivas’a da inis yapildigini kaydeden yolcular, THY’nin bir pilot bulamamasini tedbirsizlik olarak degerlendirdi. Istanbul Havalimanindaki yolcular ile THY görevlileri arasinda gergin anlar yasandi. Seferin iptal edilmesinden sonra onlarca yolcu, programlarinin bir pilot yüzünden bozuldugunu ifade ettiler. Türk Hava Yollarinin alternatif üretememesi sebebiyle de büyük bir beceriksizlik sergilendigini belirten 150 yolcu, magdur edildiklerini söylediler.

Bu arada, Sivas’a uçak gitmedigi için Sivas-Istanbul 10.45 seferi de iptal oldu. Sivas’tan çalistiklari ülkelere dönmek için Istanbul aktarmalari olan onlarca gurbetçi de uluslararasi uçuslarini kaçirdilar. Sivas Havalimanin’da da büyük bir hüsran yasandi. Avrupa’daki isbasi sürelerinde aksamalar yasayacaklarini belirten gurbetçiler, islerini kaybetme, disiplinsizlik cezasi alma riski ile karsi karsiya kalabileceklerini bildirdiler. Saatlerce havalimaninda bekleyen yolcularin çok az kismi Kayseri üzerinden gitmeyi kabul etti. Bazi yolcular Istanbul Havalimanini terk etti. Çaresiz kalan bazi yolcular da Istanbul Havalimaninda koltuklarda uyumaya çalistilar.
Kaynak: İHA