Minik Elleriyle Dilek Tursusu Kurdular

Tursusu ile dünyaca ünlü Ankara’nin Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, düzenledigi festival tanitim toplantisinda bu yil 15’incisi düzenlenecek Uluslararasi Çubuk Tursu ve Kültür Festivali’nin 8-11 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecegini belirterek, "Gelin eglencenin tursusunu birlikte kuralim’’ dedi.

Minik Elleriyle Dilek Tursusu Kurdular
Çubuk Mesleki Egitim Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen festival tanitim toplantisina Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, ATO Baskani Gürsel Baran, belediye baskanlari ile çok sayida davetli katildi.

Dilek tursusu kurdular

Dilek tursusunun kuruldugu tanitim toplantisinda yöresel yemekler tanitilirken, Türkiye Asçilar Federasyonu (TAFED) ile ilçede gastronominin gelistirilmesine yönelik is birligi protokolü de imzalandi.

Festivale sayili günler kala tüm hazirliklari yaptiklarini kaydeden Baskan Demirbas, Tursu Festivali’nin bu yilki temasinin ‘Gastronomi’ oldugunu söyledi.



Ünlü sefler, gurmeler, gida üreticileri, gastronomi ögrencileri, tarim üreticileri ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek festivalin 4 gün sürecegini vurgulayan Baskan Demirbas, gastronomi alanindaki çalismalari, festival içerigini ve cografi isaretler alaninda yürütülen çalismalari sunum esliginde anlatti.

Dünyanin zenginlik ölçeginin artik kültürel zenginligin korunmasi, kültürel mirasina sahip çikilmasi ve saglik konulari oldugunu dile getiren Baskan Demirbas, “Elimizdeki degerlerimize sahip çikacagiz. Elimizin altinda koca bir hazine var. Ülke olarak dünyanin en büyük mutfaklarindan birine sahibiz. Çubuk mutfagi da bu büyük mutfagin içerisinde önemli bir paya sahiptir. Iste bu hazinemize sahip çikmak için ilçemize yeni bir hedef belirledik. Ilçemizin vizyon, misyon ve hedefine bu yilki festivalimizle birlikte gastronomiyi ekliyoruz. Sürdürülebilir kalkinma için gastronominin önemli oldugunu biliyoruz. Bu nedenle bu yilki festivalimizin temasi ‘Gastronomi’ olacak ve insallah ilçemizi Baskent Ankara’nin Gastronomi merkezi yapacagiz” dedi.

Bu yilki festivallerinde bir yenilik de gençlere yönelik çalismalar olacagini anlatan Baskan Demirbas, kuracaklari interaktif oyunlar standi ile daha çok genci festival alanina çekmeyi planladiklarini kaydetti.



Festival süresince gastronomi sovlari, atölye çalismalari, yemek yarismalari, konserler ve pek çok eglenceli etkinligin yer alacagini vurgulayan Baskan Demirbas, festivalle ilgili su bilgileri verdi:

“Dünyanin en kaliteli ve en lezzetli tursularinin üretildigi ilçemizde mutfak kültürümüzü de gün yüzünü çikaracagiz. Gençlerimize yönelik yapacagimiz interaktif oyunlar standimizda tursu ve gastronomi temalarina uygun ortamlarda oyunlar oynayacaklar. Ayrica bu alanda kurulacak dev bir ekranda ilçemizin tanitimi olacak. Gençlerimize onlari sikmadan ve onlarin sevecegi sekilde ilçemizi en iyi sekilde tanitmak ve anlatmak istiyoruz. Festivalimizde konserlerin yaninda, yemek yarismalari, gastronomi sovlari, halk oyunlari gösterileri, kültürel ve yöresel ürünlerin sergileri yer alacak. Tursumuz basta olmak üzere gün boyu gelen misafirlerimize çesitli ikramlarimiz olacak.”

Çubuk’ta yildizlar geçidi yasanacak

Tusu festivalinde 2 sahne kurulacagini ve festival süresince etkinlikler yapilacagini aktaran Baskan Demirbas, "Büyük sahnede Tugçe Kandemir, Rafet El Roman, Kurtulus Kus, Burak Bulut, Ömer Faruk Bostan, Veli Erdem Karakülah, Irmak Arici gibi sanatçilar sahne alacaklar. Diger sahnede ise yerel sanatçilarimiz ile yurdumuzun dört bir yanindan ve yurt disindan gelen halk oyunlari ekipleri sahne alacaklar" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Çubuk Tursusu davetliler tarafindan tursunun sultanlari tarafindan kurulurken, kagitlara yazilan dilekler de özel tüplere konularak tursularin içerisine özenle konuldu. Agizlari sikica kapatilan dileklerin yer aldigi tursular festivalde açilmak üzere tursu mahsenlerine konuldu.
Kaynak: İHA