Kutlu Açiklamasi 'Yazdiklarim Yerli Ve Milli'

Türkiye Yazarlar Birligi Erzincan Subesinin konugu olan Türk hikayesinin kutup yildizi Mustafa Kutlu idi.

Kutlu Açiklamasi 'Yazdiklarim Yerli Ve Milli'
Yapilan söylesinin modöratörlügünü ögretim üyesi Doç. Dr. Adem Can yapti. Toplantinin açis konusmasini yapan Türkiye Yazarlar Birligi Erzincan Sube Baskani Halil Ibrahim Özdemir misafirleri selamlayarak hos geldiniz dedikten sonra konusmacilari kürsüye davet etti.

Doç. Dr. Adem Can ve hikayeci Mustafa Kutlu dinleyicilerden gelen sorularla programlarini icra ettiler.

Hikayeci Kutlu yazim üslubu ile ilgili olarak gelen bir soruya “Benim yazdiklarim yerli ve millidir. Yerli ve milli tabirinin patenti de bana aittir. Ben bunu yillardir hem söylüyor hem de yaziyorum. Yerli ve milli konularda yazdiklarimda insanlar kendilerini bulabiliyorlar. Bu ise kitaplarimi cazip hale getiriyor. Benim hikayelerimin temel kaynagi Kur’an’da geçen kissalardir. Kissalar önemli olmasaydi cenabi hak kissalardan bahseder miydi? Ben de o yüzden kendimi hikâyeye verdim. Roman bizim kültürümüzde ve gelenegimizde yoktur. Siir ve hikâye vardir. Onun için roman yazmaya hiç heveslenmedim. Futbolda bir terim vardir. “Dar alanda kisa paslasmalar” diye. Ben hikâyede dar alanda bunu yapiyorum.” seklinde konusmasini sürdürdü.

Bir baska soru üzerine Mustafa Kutlu: “Teknolojinin gelismesi ile birlikte yazan çizen insanlar çogaldi. Bu çoklugun içerisinden iyiyi bulmak zorlasti. Yüz kitap arasindan bes adet kitabi seçebilirsiniz. Ama binlerce kitap arasindan bes kitabi seçmek oldukça zordur. Bu yüzden okunabilir kitabi bulabilmek de zorlasti. Kitaptan Para kazanmak da zordur. Türkiye’de kitaptan para kazanan yazar bir elin parmaklari kadardir.” dedi.

Yaklasik 1 saat süren programa Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Sinan Aksu, Gençlik Spor il Müdürü Burak Mumcu, Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, çok sayida akademisyen edebiyat ögretmeni ve ögrenci katildi.

Kaynak: İHA