Ihlas Koleji Yeni Egitim Ögretim Yilinin Açilisini Yapti

Ihlas Egitim Kurumlari 2022-2023 Egitim-Ögretim Yili’nin açilisini Beylikdüzü Kampüsünde gerçeklestirmis oldugu programla yapti. Dört gün sürecek olan programda ögretmenler çesitli seminerlere katilirken ayrica zümre toplantilari ile yeni egitim yilinin planlamalarini yapacaklar.

Ihlas Koleji Yeni Egitim Ögretim Yilinin Açilisini Yapti
Programin açilisinda Ihlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin’in ögretmenlere hitaben hazirlamis oldugu yazi okundu. Yazisinda önemli bir programindan dolayi açilis törenine katilamadigini ifade eden Yeltekin, tüm ögretmenlerin güzel bir egitim yili geçirmelerini diledi. Göreve basladigi yildan bu yana Ihlas Koleji olarak her sene basari haberleri aldiklarini vurgulayan Yeltekin yazisinda, “Ulusal çapta alinan basarilar, akademik, sosyal ve sportif alanlarda gelen dereceler motivasyonumuzu da arttirdi” ifadelerini kullandi.

Bu yil bir ögrencilerinin YKS Türkiye dördüncüsü olduguna vurgu yapan Yeltekin, ilk yüzde 4, ilk binde de 14 derece çikardiklarini ifade etti.

Okullarindaki ögretmen alimlarinda ögrencilerine ilham verecek ögretmenleri seçmeye özen gösterdiklerini anlatan Yeltekin, “Talim ve terbiyenin bir kusun iki kanadi gibi oldugunun farkindayiz. Bir kanat eksik olursa uçamayiz. Bu yüzden ögretmen alimlarinda ögrencisine ilham verebilecek ögretmenleri seçmeye çok özen gösteriyoruz” dedi.

Programin devaminda Ihlas Kolejinde 10. ve 20. yilini dolduran çalisanlar ile YKS ve LGS’de dereceye giren ögrencilere plaket takdim edildi.

Seminer programinin ilk gün konugu Gazeteci - Yazar Rahim Er oldu. Er, “Peygamber Meslegi” baslikli konusmasiyla ögretmenlere yönelik tavsiyelerde bulundu. Dinimizde ananin, babanin ve hocanin öpülür dendigini vurgulayan Er, “Sizin vazifelerinizden biri de su olmalidir, size anne ve babalar gözleri gibi baktiklari evlatlarini emanet ediyorlar. Siz, anne babalardan bir nöbeti devraliyorsunuz. Onlara dinlerini ve dillerini yani Türkçeyi ögretin” dedi.

Er konusmasinin sonunda ögretmenlerden gelen sorulari cevaplayarak seminerini bitirdi.
Kaynak: İHA