Hatay Büyüksehir Sifir Atik Ve Sürdürülebilir Enerjide Kararli

Hatay Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskani Ahmet Dolgun, tüm dünyada sürdürülebilir kalkinma, çevre ve enerji kavramlarinin ve bu kavramlarla ilgili yerel bazda adimlarin atilmasinin önemli hale geldigini söyledi.

Hatay Büyüksehir Sifir Atik Ve Sürdürülebilir Enerjide Kararli
Hatay Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 8 Haziran 2022 tarih ve 164 sayili karari ile kurulan Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Dairesi Baskanligi, ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinde görev yapan personel ve yöneticilerle bir araya geldi.

Ahmet Dolgun, toplantida yaptigi konusmada, Hatay Büyüksehir Belediyesinin yerelde iklim degisikligi ve sifir atik konusunda geçmiste oldugu gibi bugün de üzerine düsenleri yapmak için çalistigini ifade ederek, “Iklim degisikligi ve sifir atik konulari, sürdürülebilir enerji kaynaklarinin çogaltilmasi noktasinda gündeme geldi. Ozon tabakasinin daha az zarar görmesi için tüm dünyada çalismalar devam ediyor. Biz bu çerçevede geçtigimiz yillarda Hatay Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Baskanligi olarak çöplerde olusan metan gazini elektrik enerjisine dönüstürmek üzere bir tesis kurduk” ifadelerini kullandi.

Dolgun, Türkiye’nin Paris Iklim Anlasmasi’nin muhatabi 175 ülkeden biri oldugunu belirterek, bu anlasma dogrultusunda ülkelerin sorumluluklarini yerine getirmek için önemli adimlar attiklarini ifade etti.

Büyüksehirlerde Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Daire Baskanliginin kurulmasinin da bu adimlarin bir parçasi oldugunu bildirdi.

Toplantida ilçe belediyelerinin çevre sagligi, iklim degisikligi ve sifir atik ile ilgili birimlerinden gelen çalisanlarla uyumlu bir sekilde kentteki karbon ayak izinin nasil azaltilabilecegi ve iklim degisikligine neden olabilecek etmenleri bertaraf etmek ya da en aza indirmek için neler yapilabilecegi konusuldu.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca hazirlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik çerçevesinde 30 büyüksehir belediyesinde Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Daire Baskani kadrosu ihdas edilmisti.
Kaynak: İHA