Esenyurt'ta Derenin Tasmasiyla Bosaltilan Evleri Su Basti

Esenyurt’ta bulunan Haramidere siddetli yagislar nedeniyle dere yine tasarken, bosatilana evleri de su basti. Tasan derenin oldugu yer havadan görüntülendi. Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt olay yerinde inceleme yapti.

Esenyurt'ta Derenin Tasmasiyla Bosaltilan Evleri Su Basti
Istanbul’da gece etkiliden beri etkili olan yagislardan dolayi Esenyurt’ta bulunan Haramidere siddetli yagislar nedeniyle yine tasti. Pinar Mahallesi’nde yollar göle dönerken, geçtigimiz aylarda yasanan sel felaketinde bosaltilan evlerin bodrum katlari yine suyla doldu. Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt su basan yerde incelemelerde bulundu. Ekiplerin su tahliyesi devam ederken, tasan derenin oldugu yer havadan görüntülendi.

“Su anda herhangi bir can veya mal kaybi yok”

Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Insallah birkaç ay sonra insallah bu bölgeye dere islahi tamamlanacak. Bu yasanan sorunlarin önemli bir bölümü bitecek. Tamamini bitirmek mümkün degil. Bu selde de çok sükür ki çok büyük hasar yok. Su anda bir can kaybi yok. Mal kaybi yok. Riskli yerler daha önce bosaltilmisti sürekli denetleme içerisinde. Tabi bu taskindan olusan kirlilikler rahatsizliklar olusuyor. Ekiplerimiz gece boyunca takip altindaydi” dedi.

Sürekli maddi manevi kayip yasandigini söyleyen Çetin Çifçi, “Sürekli dere tasiyor. Bu perisanligi sürekli görüyoruz. Sürekli maddi manevi bir kaybimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA