Engelli Çocuklar Kur'an-I Kerim'i Evlerinde Ögreniyor

Adiyaman Il Müftülügü Engelli Koordinatörlügü tarafindan yürütülen proje çerçevesinde yaz kuran kurslari için camii ve Kur’an kurslarina engelinden dolayi gidemeyen özel çocuklara evlerinde Kuran’i Kerim ögretiliyor.

Engelli Çocuklar Kur'an-I Kerim'i Evlerinde Ögreniyor
Engellerinden dolayi Kur’an kurslari ile camilere gidemeyen 13 engelli çocuk için harekete geçen Il Müftülügü Engelli Koordinatörlügü personelleri, çocuklari evlerinde tek tek ziyaret ederek evlerinde Kur’an Kerim ögretmeye basladi.

Engellilere yönelik her daim çalismalari içerisinde bulunduklarini dile getiren Engelli Koordinatörü Ali Çelik, “Bu yil Abdullah bin Ümmü Mektum Görme Engelli Kur’an Kursumuza 8 ögrenci, cami ve Kur’an kurslarimiza ise 22 engelli ögrencimiz katilmistir.

Ayrica 13 ögrenci de engelinden dolayi kurslarina katilamadigindan din görevlileri tarafindan evlerinde ziyaret edilerek imkanlar ölçüsünde Kur’an-i Kerim ve degerler egitimi dersleri verilmistir.

Görme engelli kardeslerimize kabartmali Braille alfabesi, isitme engelli kardeslerimize isaret dili, hafif zihinsel ve bedensel engelli kardeslerimize baskili Mushaf dan ögrenmenin engel olmadigini, ayrica camiye ve Kur’an kurslarina gidemeyecek durumda olan engelli vatandaslarimizi evlerinde ziyaret ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA