Baglar Belediyesinden Ibadethanelere Temizlik Hizmeti

Diyarbakir’in Baglar Belediyesi, ilçedeki cami, medrese ve Kur’an Kursu gibi dini mekanlari deterjan ve dezenfektanli su ile temizleyerek hizmet sundu.

Baglar Belediyesinden Ibadethanelere Temizlik Hizmeti
Baglar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, vatandaslarin dini vecibelerini kullanmak için siklikla kullandigi ibadethane ve dini mekanlara yönelik temizlik çalismalari gerçeklestiriyor. Ilçede bulunan çok sayida cami, mescit, medrese ve Kur’an Kursu gibi mekanlar deterjan ve dezenfektanli su ile yikaniyor, bu mekanlarda bulunan halilar yikanarak kurutuluyor. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen çalismalar, vakumlu makinelerin destegiyle yürütülüyor. Dini mekanlari önce temizlik kontrolünden geçiren ekipler, ardinda deterjan ve dezenfekteli su kullanarak temizliyor. Son islem olarak kirlenen ve yipranan halilar makine destegiyle yikanarak kurutulduktan sonra tekrar seriliyor.

Baskan Hüseyin Beyoglu’nun ifadelerinin yer verildigi açiklamada, “Bu hizmeti sadece dini mekanlara degil, toplumsal hizmetlerin verildigi ortak yasam alanlarina karsi da uyguluyoruz. Halkimizin hassasiyetleri bizim de hassasiyetlerimizdir. Gönül, sosyal ve hizmet belediyeciligi ilkelerine sadik kalarak çalisiyoruz. Halkimizin yogun olarak kullandigi dini mekanlar ve egitim kurumlarini temizliyoruz, dezenfekte ediyoruz ve yine buradaki halilari yikayarak kurutma islemini tamamladiktan sonra hijyenik sekilde vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz. Bizim için önemli olan halkimiza huzurlu ortamlar saglamaktir” denildi.
Kaynak: İHA