Ahlat, Cumhurbaskani Erdogan'i Bekliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yildönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katilmak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine gelmesi bekleniyor.

Ahlat, Cumhurbaskani Erdogan'i Bekliyor
Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yildönümü dolayisiyla Ahlat’ta kutlama etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. 1071 Sultan Alparslan otaginin kuruldugu Ahlat’taki Çarho bölgesinde devam eden kutlamalar; halk oyunlari, mehter takimi gösterileri, güres müsabakalari ve okçuluk gibi etkinliklerle sürüyor.

Öglen saatlerinde Ahlat ilçesine gelmesi beklenen Cumhurbaskani Erdogan’in ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi’ndeki dünyanin en büyük Türk Islam Mezarligi olma özelligini tasiyan Selçuklu Meydan Mezarligi’ni ziyaret etmesi bekleniyor. Daha sonra Çarho bölgesindeki kutlama alanina geçecek olan Erdogan’in, büyük otagi ziyaretinin ardindan buradaki vatandaslara hitap edecek. Ardindan belediyelere ait stantlari gezerek temsili olarak Malazgirt Savasi’ni anlatan gösteriyi izlemesi beklenen Erdogan, geceyi Ahlat’ta geçirdikten sonra Cuma günü ise MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ile birlikte Malazgirt ilçesine geçecek. Burada da halka hitap edecek olan Erdogan’in namazgahta Cuma namazini kildiktan sonra bölgeden ayrilmasi bekleniyor.

IHA muhabirine açiklamalarda bulunan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Cumhurbaskani Erdogan’i beklediklerini söyleyerek, “Allah Cumhurbaskanimizdan razi olsun ki böyle bir ortami bize saglatti. Bakiyorum her taraf civil civil. Insallah her geçen sene daha iyi olacak. Geçen seneden bu sene daha iyi. Önümüzdeki sene bu seneden daha iyi olacak. Cumhurbaskanimizi agirlayacagiz, misafir edecegiz. Yaninda 12-13 bakanimiz gelecek. Disaridan gelen misafirler var. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani gelecek. Bütün gündem Ahlat olacak. Buradan dünyaya mesajlar verecek. Dolayisiyla insallah hem Ahlat’imiz için, hem Bitlis’imiz için ve bütün çevre bölge için çok anlamli bir program oldu. Insallah bunu biz her sene daha görkemli hale getirerek arttiracagiz” dedi.

Kardeslik Kültür ve Dayanisma Yörük Türkmen Dernegi Onursal Baskani Yusuf Ezel ise “Ahlat ve Malazgirt’te yapilan bütün eserleri tabii ki bugünün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Bey’e borçluyuz. Onlar buraya el atinca buralar güzellesti. Doguyla bati birlesti adeta. Buradaki insanlarimizla et ve tirnak gibi olduk. Insallah bu birlikteligimiz bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA