Kibris Gazileri, Ugruna Savastiklari Topraklari Ziyaret Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin organizasyonu çerçevesinsde Türkiye’nin 7 bölgesinden Kibris Baris Harekati’na katilmis 7 Kibris gazisi ziyaretlerde bulunmak ve gençlerle bir araya gelmek amaciyla KKTC’ye gitti.

Kibris Gazileri, Ugruna Savastiklari Topraklari Ziyaret Ediyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Sehit Yakinlari ve Gaziler Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen organizasyonla Türkiye’nin 7 bölgesinden Kibris Baris Harekati’na katilan 7 Kibris gazisi ugruna savastiklari topraklari ziyaret ediyor.

Sehit Yakinlari ve Gaziler Genel Müdürlügünce sehit yakinlari ve gazilerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden desteklenmesine yönelik etkinlikler düzenleniyor. Bu çerçevede “Kibris Gazilerimizin Kibris Gençleriyle Mavi Vatan Bulusmasi” konulu proje hazirlandi.

Sehit Yakinlari ve Gaziler Genel Müdürü Semseddin Yalçin konu hakkinda “Bu projemiz ile savasa katilarak gazilik unvani alan ve Türkiye’nin farkli cografyalarinda yasayan gazilerimiz ile Kibris’ta yasayan gençlerin bir araya getirilmesini hedefliyoruz. Ayrica savasin yapildigi yerlerin ziyaret edilmesi ve geçmisten kalan izlerin, zorluklarin, kahramanliklarin hafizada tazelenmesi, yasananlarin genç kusaklara aktarilmasi amaciyla toplumsal bilinç ve duyarliligin harekete geçirilmesi de bizim için önem tasiyor” dedi.

Bu çerçevede düzenlenen etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin 7 bölgesinden Kibris Baris Harekati’na katilmis 7 gazi KKTC’ye gitti.

Ankara, Antalya, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Malatya ve Samsun’dan katilan Kibris gazileri, ugruna gazi olduklari topraklari yillar sonra yeniden ziyaret etmenin heyecanini yasadi.

KKTC’de iki gün sürecek program çerçevesinde devlet erkanina ziyarette bulunacak olan gaziler, Kibrisli gençlerle söyleside bir araya gelerek anilarini, yasadiklarini paylasacak. Gaziler Bogaz Sehitligi, 1974 Harekati Karargahi, Hz. Ömer Türbe ve Mescidi ile Girne, Gazimagusa, Maras ve Lefkosa’da çesitli yerleri ziyaret edecek.
Kaynak: İHA