Tarihi Saat Kulesi Restore Edilecek

Çorum’un Sungurlu ilçesinin en önemli simgelerinden biri olan, 131 yillik geçmise sahip tarihi Sungurlu Saat Kulesi restore edilecek.

Tarihi Saat Kulesi Restore Edilecek
Çorum’un Sungurlu ilçesinde 1891 yilinda insa edilen Sungurlu Saat Kulesi restore edilecek. Kaymakam Edip Bey tarafindan 1891 yilinda Sakir Usta’ya yaptirilan ve 131 yillik sahip olan saat kulesi, yikilma tehlike olusturmaya baslamisti. 2020 yili Ocak ayinda meydana gelen depremde balkon parçalari düsen Saat Kulesi’nin diger parçalari da Subat ayinda düstü.

Belediye ekipleri tarihi kulenin etrafini polis barikatlariyla kapatirken, durum Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kuruluna bildirildi.

2008 yilinda restore edilen tarihi saat kulesi için, Ankara Rölöve ve Anitlar Müdürü Cennet Ceylan ve ekibi, yüklenici firma ile birlikte saat kulesinde incelemelerde bulunmak için Sungurlu’ya geldi.

Belediye Baskan yardimcisi Bahri Sezen, saat kulesinin restorasyonu için incelemelerde bulunan ekibe eslik ederek bilgi verdi. Saat kulesindeki restorasyon çalismalarinin kisa süre içerisinde baslatilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA