Malezya Krali Abdullah Sah'tan Diyanet'e Ziyaret

Cumhurbaskani Erdogan’in davetlisi olarak Ankara’ya gelen Malezya Krali Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Sah, Diyanet Isleri Baskanligi Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Malezya Krali Abdullah Sah'tan Diyanet'e Ziyaret


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in davetlisi olarak Ankara’ya gelen Malezya Krali Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Sah ve esi Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Diyanet Isleri Baskanligi Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Sultan Abdullah Sah ve esi Kraliçe Tunku Azizah, Diyanet Isleri Baskanligi Yerleskesi’nde yer alan kütüphanede ilk olarak, el yazmasi ve nadir eserlerin bulundugu bölümü gezdi. Sultan Abdullah Sah ve esi Kraliçe Tunku Azizah burada, korumali dolaplar içinde, hassas iklimlendirme cihazlarin bulundugu, yüksek güvenlikli özel bir bölümde muhafaza edilen 16 bin el yazmasi ve 5 bin tas baski esere iliskin Süreli Yayinlar ve Kütüphaneler Daire Baskani Lamia Levent Abul’dan bilgi aldi.

Daha sonra el yazmasi eserlerin restorasyonunun yapildigi bölümü gezen Kral ve Kraliçe, bir eserin restorasyon sirasinda yapilan islemleri anlatan videoyu ilgiyle seyretti. Sonrasinda, kütüphane koleksiyonlarinin bulundugu 130 bin basili eserin, 5 bin süreli yayinin ve dijital kayitlarin yer aldigi katlari gezen Kral ve Kraliçe, farkli dillerde yazilanlar dahil olmak üzere Peygamber Efendimizin (s.a.s) hayatini anlatan eserlerin yer aldigi bölümlerdeki kitaplari da dikkatlice inceledi.

Kral ve Kraliçe’ye, özel basim Kur’an-i Kerim, Ingilizce’ye çevrilerek hazirlanmis 7 ciltlik Hadislerle Islam, Arapça’ya çevrilmis Fetvalar kitabi gibi Diyanet Isleri Baskanligi’nin eserlerinden hediye edildi.

Sultan Abdullah Sah ve esi Kraliçe Tunku Azizah’a ziyaretinde, Diyanet Isleri Yüksek Kurulu Baskani Prof. Dr. Abdurrahman Haçkali ile Diyanet Isleri Baskan Yardimcilari Burhan Isliyen, Prof. Dr. Ibrahim Hilmi Karsli, Kadir Dinç ve Dini Yayinlar Genel Müdürü Fatih Kurt da eslik etti.
Kaynak: İHA