Milyonlarca 'Bir Gün Sinegi' Tarihi Halilefendi Köprüsünü Istila Etti

Ardahan’da "bir günlükler" olarak adlandirilan milyonlarca sinek, Tarihi Halilefendi Köprüsü ve Kale çevresini kaplayarak adeta kar görüntüsü olusturdu. Bu görüntüler vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi.

Milyonlarca 'Bir Gün Sinegi' Tarihi Halilefendi Köprüsünü Istila Etti
Kura Nehri’nde erginleserek sudan çikan ve görüntüsüyle kelebegi andiran "bir günlükler" olarak adlandirilan sinekler, her yil oldugu gibi bu yil da Ardahan’da ölüm uçusunu gerçeklestirmeye devam ediyor. Aydinlatma diregi etrafinda toplanan Mayis sinekleri ya da "bir günlükler" olarak adlanan sineklerin larva halini suda geçirdiklerini söyleyen Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürlügünden emekli Sibel Kaya, ’’Larva halini suda geçiren bir günlükler daha sonra çiftlesmek için sudan çikarak kelebek haline dönüsüyorlar. Çiktiktan sonra 2 ile 15 saat veya en fazla bir gün yasiyorlar. Disi sinekler 40 bin civarinda larvalarini suya biraktiktan sonra ölüyorlar. Yasam döngüleri bu sekilde’’ dedi.



Tarihi köprüyü istila ettiler

Tarik Yildirim isimli vatandas, bir günlüklerin isiklar altinda dans ettigini söyleyerek, ’’Burasi bir günlük sinekler ile dolu. Her yil gerçeklesen bu görüntü bu yil da tekrarlandi. Kisin karla kapli bu alanlar yaz aylarinda da sineklerle kaplandi. Su anda bir günlükler sehri istila etmis durumda. Güzel bir görüntü ve isiklar altinda dans ediyorlar’’ seklinde konustu.

"Bir günlükler" olarak bilinen mayis sineklerinin "ölüm uçusu" vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi.
Kaynak: İHA