Üniversite Ögrencilerine 'Ücretsiz Tasinma' Hizmeti

Keçiören Belediyesi ilçede ikamet eden üniversite ögrencileri için ücretsiz nakliye hizmeti baslatti.

Üniversite Ögrencilerine 'Ücretsiz Tasinma' Hizmeti
‘Biz sizi seve seve tasiriz’ sloganiyla baslatilan proje çerçevesinde ilçe sinirlari içinde yasayan ve Keçiören sinirlari içindeki baska bir adrese evini tasimak isteyen üniversite ögrencileri belediyeden ücretsiz nakliye hizmeti talep edebiliyor. Belediye ekipleri de belirlenen gün ve saatte ögrencilerin esyalarini tasimak için harekete geçiyor.

Keçiören Belediyesi bu proje çerçevesinde Yildirim Beyazit Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan, 2019 yilindan bu yana da Keçiören’de ikamet eden iki kiz ögrencinin esyalarini ilçedeki Ayvali Mahallesi’nde bulunan evlerinden yeni adresleri olan Asagi Eglence Mahallesi’ne tasidi. Hatay ve Nevsehir’den okumak için Ankara’ya gelen, hem sinif arkadasi hem de ev arkadasi olan Sultan Kurt (22) ve Gülendam Can (22) Keçiören Belediyesinin baslattigi ücretsiz tasima projesinden büyük memnuniyet duyduklarini dile getirdi. Keçiören Belediyesi Ulasim Hizmetleri Müdürü Süleyman Korkmaz tasinma sirasinda personeli koordine etti.

"Ögrencilerimize dokunan, okullarin kapisindan ilk giren belediyeyiz"

Üniversite ögrencilerini hem masraftan kurtarmak hem de ev tasima stresinden uzak tutmak için ‘Biz sizi seve seve tasiriz’ projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Üniversite ögrencilerimize verdigimiz her türlü destek ülkemizin parlak yarinlarina yaptigimiz bir yatirimdir. Ücretsiz nakliye hizmetimizi ögrencilerimizin yasadiklari zorluklari ortadan kaldirmak için hayata geçirdik. Eskiden belediyeler okullara ve ögrencilere destek vermezdi. Simdi biz Kredi ve Yurtlar Kurumu’muz (KYK) ile is birligi yaparak üniversite ögrencilerimize burs veriyoruz. Bu anlamda ögrencilerimize dokunan, okullarin kapisindan ilk giren belediye, Keçiören Belediyesidir. Keçiören’de bulunan ve ilçemiz sinirlari disinda olan birçok üniversitemize de destek verdik, vermeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA