Savunma Sanayii Fuari 'Metaverse'e Tasindi

SAHA Istanbul, savunma sanayii fuarini ‘Metaverse’e tasiyor. SAHA Expo, bu sene 25-28 Ekim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde fiziki fuarin ardindan, tüm dünyadan ziyaretçilerin avatarlariyla fuari gezmelerini, projeleri incelemelerini saglayacak ‘Metaverse’ Fuarini da düzenleyecek.

Savunma Sanayii Fuari 'Metaverse'e Tasindi
Metaverse çilginligi büyümeye devam ediyor. Toplantilar, eventler ve bir çok organizasyona ev sahipligi yapan Metaverse’de savunma sanayii fuari düzenlenecek. Türkiye’nin savunma, havacilik ve uzay teknolojileri alanindaki gelisimine SAHA MBA programi, SAHA Akademi, SAHA Girisim gibi çok önemli çalismalarla destek veren ve sektörlerin ihtiyaç duydugu alanlarda projeler gelistirmek, yerlilestirme çalismalarina katki vermek ve sektörün gelisimi için görüs olusturmak amaciyla 10 farkli komite olusturarak, üyelerinin diger kamu kurum ve kuruluslari, Ar-Ge Merkezleri ve üniversiteler ile koordineli olarak birer proje mutfagi gibi çalismalarini saglayan SAHA Istanbul, dünyanin ilk savunma sanayii ‘Metaverse’ Fuarini yapacagini duyurdu.

Verilen bilgilere göre savunma, havacilik ve uzay teknolojileri alaninda 104 ülkeden katilim beklenen ve yerli savunma sanayini dünya ile bulusturan SAHA Expo, bu sene 25-28 Ekim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi Yesilköy’de fiziki fuarin ardindan, tüm dünyadan ziyaretçilerin avatarlariyla fuari gezmelerini, projeleri incelemelerini saglayacak ’Metaverse’ fuarini da düzenleyecek.

SAHA Expo Fuari hakkinda bilgi veren SAHA Istanbul Genel Sekreteri Ilhami Keles, “Böyle, topun, tüfegin satildigi bir savunma sanayi fuari degil. Onlari üreten sanayicilerin Sanayi ihtisas Fuari. Bu konseptte dünyada baska bir fuar yok, bu alanda bir dünya markasi çikartacagiz. SAHA Expo’yu Cumhurbaskanligimiz himayelerinde 5 Bakanlik, Savunma Sanayi Baskanligi is birligiyle gerçeklestiriyoruz. 104 ülke ile resmi yazismalar yapiliyor. Fuarlar çok ciddi bir ekonomi üretiyorlar, kendi firmalarimizi dünyaya açmaya destek verecegiz. Fuara katilan firmalara bir anket yapiyoruz ve bu çerçevede fuara katilmadan önce hangi alanda katma deger saglayacaksak, örnegin su firmalarla müsterin olarak, su firmalarla tedarikçi adayin olarak, su firmalarla is gelistirme firsati olarak, su alanda yatirim ihtiyacin varsa yatirimci olarak görüsmeler yapabilirsin diye sunacagiz. Dolayisiyla fuara katilim saglayan firmalar hedef odakli gelmis olacaklar. Buna ek olarak fuar alanini da sehir planlamasi mantigiyla planladik ve bu konseptin patentini de aldik. Bir ipek yolu gibi çarsilarin, meydanlarin oldugu bir konsept olusturduk. Ana yükleniciler bu çarsilarda, meydanlarda yer alacaklar” dedi.

SAHA EXPO Fuarinin “Avatarlarinizi Hazirlayin” mesajiyla dünyanin ilk Savunma Sanayii “Metaverse” Fuarini gerçeklestirecegini söyleyen Ilhami Keles, “SAHA Istanbul olarak gözümüzü hep dünyaya diktik ve dünyada olmayan ya da olanlarla yarisan sistemlerin pesinden kosuyoruz. Insallah bu yil SAHA Expo bir dünya markasi olarak konumlanacak. Dogu Avrupa, Kuzey Afrika, Avrupa, Uzakdogu gibi dünyanin birçok alanina ulasiyoruz. Geçen seneki fuarda dünyanin ilk ‘Hibrit Savunma Sanayi Fuarini’ yaptik. Bu yil da, dünyanin ilk ‘Metaverse’ fuarini yapacagiz. SAHA Expo olarak dünyaya savunma sanayinde ufuk açarak ilerliyoruz. Dünyanin her yerinden ziyaretçiler avatari ile fuari ziyaret edecek, gezecek. Katilimcilar kendi avatarlariyla yer alabilecek. Fuara gelemeyenler Metaverse ile fuara dünyanin her yerinden katilabilecek. Fiziki fuara katilan firmalar ücretsiz olarak Metaverse fuarda da yer alacaklar. Fiziki fuara katilan firmalar 1 Kasim 2022 - 15 Subat 2023 tarihleri arasinda ücretsiz olarak Metaverse fuarda da yer alacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA