Izmir'de AK Kadin Zirvesi

AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskanligi, partinin 21. kurulus yildönümü dolayisiyla düzenledigi “Dünden Bugüne AK Kadin Izmir” programinda konusan AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, “AK Kadinlar, bu ülkenin ayrimsiz tüm kadinlari için mücadele eder. 2023 ve 2024’te de bu birlik ve enerjiyle millete hizmetin anahtarini elimizde tutacagiz ve eminim kadinlarimizin bundaki payi yine büyük olacak” dedi.

Izmir'de AK Kadin Zirvesi
AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskanligi’nin, partinin 21. kurulus yildönümü dolayisiyla düzenledigi “Dünden Bugüne AK Kadin Izmir” programi yogun bir katilimla gerçeklesti. Toplantiya; AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli’nin yani sira, Genel Merkez Kadin Kollari Teskilat Baskani ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Izmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankiri, Yasar Kirkpinar, Cemal Bekle, Il Kadin Kollari Baskani Dilek Yildiz Büyükdag, Il Gençlik Kollari Baskani Recep Tayyip Taslak ve Kadin Kollarinda görev almis ve almakta olan üyeler katildi.

Milletvekilleri yaptiklari konusmalarda, Izmir’deki ‘AK kadin’ yogunluguna dikkat çekerken, parti içindeki vefa duygusunun, gayret ve tevazunun kadinlarin emegi ile çok daha etkili hale geldigini vurguladi. Genel Merkez Kadin Kollari Teskilat Baskani, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç; Cumhurbaskani’nin kendilerine çok güvendigini ve bu güveni bosa çikarmayacaklarini ifade ederken; Il Baskani Kerem Ali Sürekli de “21. yilimiza girerken ‘bir olduk, 21 olduk’ diyebiliyorsak, davamiz yolunda kadini erkegi, genci yaslisi ile ayni yere yumruk vurabildigimiz içindir. Bu basarida, AK kadinlarimizin payi ve gayreti büyüktür. Çünkü AK Parti’de kadinin sadece adi yoktur. Bizim bakisimizda kadin; elbette annedir, estir ancak ayni zamanda siyasetçidir, is insanidir, yöneticidir. Hayatin her alaninda en aktif sekilde olmalidir” diye konustu.

Kadin Kollari’nin yürüttükleri alan çalismalarindaki performansina vurgu yapan Sürekli, “Pandemi yasaklari hariç araliksiz devam ettigimiz tüm saha çalismalarimizda kadinlarimiz en önde. Gençlik kadrolarimiz en önde. Vatandaslarimiza dokunup safimiza yeni üyeler, yeni dava insanlari kazandirirken dünle köprü olmayi sürdürüyoruz. Bu nedenledir ki Izmir’de geldigimiz nokta çok iyi. Çünkü bizim anlayisimizda, kadin hayatin her alaninda olmalidir. Onun üreten, naif ve sabirli yani birlestirici ve yol göstericidir. Bunu 21. yila giren partimizde düne baktigimizda da görüyoruz, bugün alana çiktigimizda da. Siyasette, nereden geldigini bilmeyen, nereye gidecegini de bilemez. Bizim en büyük gücümüz bu bilinçtir ve vefa duygusudur. Kadrolarinda kadinlara en çok yer veren, kadinin her alanda çaba ve basarisini destekleyen bir davanin gönüllüleri olarak unutmamamiz gereken, birligimizin diriligimizi getirecek olmasidir. Kadinlarimiza bakis açimizi çarpitan ve saptiranlara karsi en güzel cevap, Izmir’de ve Türkiye’nin her yerinde bizimle siyaset yapan, fabrikalarda, okullarda, tarlalarda, atölyelerde bizlerle omuz omuza üreten kadinlarimizin varligidir. AK kadinlar, bu ülkenin ayrimsiz tüm kadinlari için mücadele eder. 2023 ve 2024’te de bu birlik ve enerjiyle millete hizmetin anahtarini elimizde tutacagiz ve eminim kadinlarimizin bundaki payi yine büyük olacak” dedi.



“Bugün ben varim, yarin siz”

AK Parti Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri ise dünden bugüne hizmet veren, büyük emekleri olan AK kadinlara tesekkür ederek, “Hepimiz bu davanin sahibiyiz. Bu davaya sahip çiktikça ne kadar büyüdügümüzü görüyoruz. Nüfusuna göre en çok kadin üyelik yapan Izmir’imize çok tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde AK Parti olarak 20 yilda çok eser ortaya koyduk. Bu eserleri, yaptigimiz çalismalari alanda en iyi sekilde birlikte aktaracagiz. Siyasetten sanata, egitimden sagliga her türlü alan da kadinlarin izi var. Bugün milletvekili olarak ben varim yarin sizlerden biri olacak. Insallah 2023’te cumhuriyetimizin 100. yilinda, Cumhurbaskanimizi tekrar Cumhurbaskani yapacagiz. Hep birlikte kadinlarimizin gücünü gösterecegiz” seklinde konustu.

Izmir Milletvekili Cemal Bekle de “Bizim söyleyecek sözümüz var. Bizlerin, Türkiye’yi yarinlara tasimak gibi bir sorumlulugu var. Millete verdigimiz bir sözümüz var. Ne mutlu ki bu yolda emin adimlarla ilerliyoruz. Bu ailenin bir ferdi olmaktan he zaman gurur duydum. Insallah daha nice yillari da birlikte karsilayacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in ‘Artik kaybedecek çok seyimiz var’ sözünü hatirlatan Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar, “Bizdeki en önemli meziyet; vefa duygusuna sahip çikmamiz. Bundan dolayi 20 yildan bu yana iktidardayiz. Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi ‘Bizim artik çok kaybedecek seyimiz var.’ Bugün sokaga çiktigimizda, vatandaslarimizla konustugumuzda da görüyoruz. 20 yilda gerçekten çok kazanim elde ettik, çok çalistik, güzel isler yaptik. En küçük bir zafiyet büyük sikintilara neden olur. O yüzden önümüzdeki süreçte büyük bir ciddiyetle çalisacagiz” diye konustu.



“Kadinlarin destan yazdigi bir tarihe sahibiz”

Toplantida konusan AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Teskilat Baskani, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de “Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi AK Parti’de eski-yeni kavrami yoktur. AK Parti’de görev degisikligi vardir. Ve her AK Partili son nefesine kadar bu kutlu davanin mensubudur. AK Partili olmak demek memleket sevdalisi olmak demektir, bu ülke için hedefleri, hayalleri olmak demektir, gece gündüz vefakarca, inançla, tevazuu ile çalismak demektir. Bunlarin hepsi AK kadinlarimizda var. Çünkü bizim tarihimizde, medeniyetimizde ülkemiz için canini feda etmekten bir an bile düsünmeyen Kurtulus Savasinda destanlar yazan Nene Hatunlarimiz, Tayyar Rahmiyelerimiz, Serife Bacilarimiz var. Yine bizim medeniyetimizde hastaneler kuran, sifahaneler kuran, kütüphaneler kuran vakif kadinlarimiz var. Ve en son gördük ki 15 Temmuz hain darbe tesebbüsünde, Cumhurbaskanimizin ‘Ben halkin gücü üstünde baska güç tanimiyorum. Topunuz, tüfeginiz ne varsa gelin. Ben halkim meydanlara çagiriyorum’ dediginde, sokaklar acikip tanklarin önünde duran demokrasi kadin kahramanlarimiz var” ifadelerini kullandi.

“Bu basari hikayesinin kahramanlari AK kadinlardir”

Toplantiyi organize eden ve katilimcilara ev sahipligi yapan AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskani Dilek Yildiz Büyükdag ise “Bizler bugün partimizin 21. kurulus yildönümünü kutluyorsak, partimizin ve ülkemizin 21 yillik basari hikayesinden bahsedebiliyorsak, bu Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde sandik müsahidinden mahalle temsilcimize kadar tüm teskilatimizin eseridir. Bugün AK Parti’nin yüz yillarca konusulacak basari hikayesinin kahramanlari, iste bu salonu dolduran AK kadinlarimizdir. Her sabah çocugunun gelecegi için sokaga düsen, partisine, davasina hizmet ederken çocugunun büyüdügünü dahi göremeyen, yeri geldiginde ailesiyle sofrasina oturamayan ama ülkesinin ve milletinin gelecegi için en önde kosan degerli dava kardeslerim Allah hepinizden razi olsun. Birlikte yol yürüdügümüz, yoldaslik ettigimiz ve bugün aramizda olmayan ahirete irtihal etmis olan tüm dava kardeslerimi de buradan bir kere daha rahmetle sükranla aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA