Degirmenönü'nün Çehresi Degisiyor

Yildirim Belediyesi tarafindan Degirmenönü Mahallesi’nde yapimi tamamlanan ‘Sehit Erdogan Özkiliç Parki’ düzenlenen törenle hizmete açildi. Açilis töreninde konusan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Sehit Erdogan Özkiliç Parki’nin çocuklarimizin milli bir bilinçle yetismesine katki saglamasini ve ilçemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Degirmenönü'nün Çehresi Degisiyor
Vatandaslara konforlu bir yasam sunabilmek için çok önemli hizmetleri ilçeye kazandiran Yildirim Belediyesi’nin Degirmenönü Mahallesi’nde hayata geçirdigi ‘Sehit Erdogan Özkiliç Parki’nin açilis törenine Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’in yani sira Yildirim Ilçe Kaymakami Adem Yazici, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fethi Yildiz, AK Parti Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Alpaslan, AK Parti Yildirim Ilçe Baskani Ali Erbay, MHP Il Baskan Yardimcisi Besir Deniz, Vakiflar Bölge Müdürü Haluk Yildiz, Yildirim Muhtarlar Dernegi Baskani Muhsin Sak, Yildirim Kent Konseyi Baskani Mehmet Akif Bingöl, belediye meclis üyeleri, Sehit Erdogan Özkiliç’in yakinlari, mahalle sakinleri ve çocuklar katildi.

Yildirim’da her mahalleye esit hizmet götürmek için gayretle çalistiklarini vurgulayan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Ilçenin yesil kimligine kavusmasi için ilçeye yeni parklar, yesil alanlar, mesire bölgeleri ve sosyal donati alanlari kazandirmaya önem veriyoruz. Çocuklarimizin güvenle oyun oynayabilecegi, büyüklerimizin dinlenip nefes alabilecegi mahalle parklarini ilçemize kazandiriyoruz. Bugün hizmete açtigimiz Sehit Erdogan Özkiliç Parki ile bölgenin önemli bir ihtiyacini karsilamis olacagiz. 2 bin 948 metrekarelik bir alan sahip parkin bin 305 metrekaresi yesil alandan olusmakta. Yine parkimizin içinde basketbol sahasi, yürüyüs yolu, spor alani, çocuk oyun alani ve dinlenme alani mevcut. Hemsehrilerimizin keyifli vakit geçirecegi parkin bizim için farkli bir anlami da var. Sehit Erdogan Özkiliç Parki ile sehitlerimizin adini yasatacagiz. 25 yil önce Elazig’da terör örgütü mensuplari ile girilen silahli çatismada sehit düsen Jandarma Komando Er Erdogan Özkiliç’in aziz hatirasina sahip çikip hatirasini parkimizda yasatmak istedik. Basta Sehit Erdogan Özkiliç olmak üzere, vatan için canlarini düsünmeden feda eden tüm kahramanlarimizi rahmetle aniyorum. ‘Sehit Erdogan Özkiliç Parki’nin Degirmenönü Mahallesi’ne ve ilçemize hayirli olmasini diliyorum. Insallah çocuklarimiz bu parkta nese ve mutluluk içinde oyun oynarlar” dedi.



Yesil dönüsüm

Ilçenin çehresini degistirecek projelerle sahip oldugu ‘yesil alanlari 1,5 milyon metrekare arttirma’ hedefine de emin adimlarla yürüdüklerinin altini çizen Baskan Oktay Yilmaz, “Yildirim’in yesile açilan kapisi Balaban Mesire Alani’ni ve Büyüksehir Belediyemiz eliyle Vakif Bera Kent Parki’ni hizmete açtik. Gökdere Millet Bahçesi’nde çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Büyük mesire alanlarinin yani sira, geride biraktigimiz 3 yilda çocuklarimizin güvenle oyun oynayabilecegi, büyüklerimizin dinlenip nefes alabilecegi 18 yeni parki ilçemize kazandirirken, 32 parkimizi da sil bastan yeniledik. 3 parkimizda da çalismalar devam ediyor. En yakin zamanda onlari da bitirip hizmete açacagiz. Insallah devam eden islerimiz de tamamlandiginda toplam da 1,5 milyon metrekare yesil alani ilçemize kazandirmis olacagiz” diye konustu.



Degirmenönü Yildirim’in parlayan yüzü olacak

Degirmenönü Mahallesi’nde geçtigimiz yil yapilan imar uygulamasi ile birlikte bölgede binlerce hak sahibine yeni tapularini dagittiklarini söyleyen Baskan Oktay Yilmaz, “Su anda da gerçeklestirilen kentsel dönüsüm ile birlikte bölgede yeni yeni binalar yükselmeye basladi.

Bizler sadece depreme dayaniksiz binalari yikip yerine yenilerini kazandirmakla kalmiyoruz. Ayni zamanda çocuklarimiz, kadinlarimiz ve büyüklerimiz için sosyal yasam alanlari kazandiriyoruz. Açilisini gerçeklestirdigimiz Sehit Erdogan Özkiliç Parki bu baglamda bölgedeki binalari yenilerken kazandirdigimiz bir sosyal yasam alani. Yine bu bölge de Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile birlikte yaptigimiz Karapinar Gençlik Merkezi hem Karapinar’a hem de Degirmenönü Mahallesi’ne hizmet eden önemli bir merkez oldu. Pazartesi gününden itibaren 5 dalda çocuklarimiz burada spor yapmaya baslayacak. Yildirim’a sadece parklar ve sosyal yasam alanlari degil ayrica kentin ulasimina da alternatif güzergâh olusturacak çalismalar gerçeklestiriyoruz. Insallah bu bölgede yapacagimiz altyapi çalismalari ile Ankara yoluna alternatif bir güzergâh gelistirmis olacagiz. Merkez Cami’nin yaninda yaptigimiz anaokulumuz bölgedeki çocuklara hizmet edecek önemli bir nokta olacak. Akabinde yapacagimiz pazar alani, park ve yeni ulasim odaklarinin olusmasi ile birlikte Degirmenönü mahallesini hak ettigi degeri vermis olacagiz” dedi.



Bölgeye nokta atisi hizmet

Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fethi Yildiz, “Sehit Erdogan Özkiliç kardesimizi rahmetle aniyorum. Mekâni cennet olsun. Ugruna öldügü vatanda ismini yasatma mücadelesi veren arkadaslarima tesekkür ediyorum. Oktay Baskanimiz çalismalariyla ilçe sakinlerinin takdirini topluyor. Yildirim güzel bir kent. Sehri hem imar hem de ihya eden güzel hizmetleriyle Yildirim’i gelecege tasiyan Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz’i tebrik ediyorum” dedi.

Sehit Erdogan Özkiliç Parki’nin ilçemize kazanilmasi noktasinda gayret gösteren Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz’i ve ekibini tebrik ediyorum. Parkimiza Erdogan Özkiliç sehidimizin isminin verilmesi bu parka çok daha fazla deger katiyor. Erdogan Özkiliç sehidimizin nezdinde bu topraklar için canini feda eden tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Onlar sayesinde bizler bugün rahat yasiyoruz. Bu tür hizmetleri onlar sayesinde bu güzel ülkemize, ilçemize kazandiriyoruz. Bölgeyi çok iyi bilen ve nokta atisi hizmetler götüren Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz’a tesekkür ediyorum. Ayrica vatan ugruna canini feda eden sehidimizin hatirasini bu parkla yasattigi için baskanimizi tebrik ediyorum” sözlerini aktardi. Sehit Erdogan Özkiliç’in kardesi Dursun Ali Özkiliç, “Bu güzel parkta, sehit abimin isminin yasatilmasi bizim için büyük mutluluk. Aziz sehitlerimizin isimlerinin yasatilmasini saglayan basta Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz olmak üzere parkin yapimina katki saglayan herkesten Allah razi olsun. Bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve Degirmenönü Mahallesi Sehit Erdogan Özkiliç Parki’nin ilçemize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan gerçeklestirilen kurdele kesimi ve dua ile Sehit Erdogan Özkiliç Parki hizmete açildi.
Kaynak: İHA