Cumhurbaskani Erdogan'dan Kurucu Üyelere Ve Partililere Mektup

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin 21’inci kurulus yil dönümü dolayisiyla kaleme aldigi mektupta, “Kurulusundan beri girdigi her seçimden birinci çikan AK Parti olarak, 2023’te yapilacak Cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinde bir kez daha desteginize talibiz” dedi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin kurulus yil dönümü için partililer ile kuruculara birer mektup yazdi. Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin farkli yerinde olusturulan AK Noktalarda partililere ve vatandaslara ulastirilacak mektubunda su ifadelere yer verdi:

"Degerli kardesim, sizi en kalbi duygularimla, muhabbetle selamliyorum. Bundan 21 yil önce, 14 Agustos 2001 tarihinde, AK Partimizin resmi kurulusunu tamamlayarak, milletimize hizmete ve ülkeyi yönetmeye talip olmustuk. ‘Bir olduk 21 olduk’ siariyla çiktigimiz bu yolda, ilk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Hamdolsun milletimiz de, kurulusumuzun üzerinden 16 ay geçmeden girdigimiz ilk seçimde, partimizi açik ara farkla iktidara getirerek bize olan güvenini göstermistir. Türkiye’nin; vesayetin sancilariyla kivrandigi, geri kalmisligin yükünün altinda ezildigi, istikrar ve güvensizlik batakliginda çirpindigi, dört bir yandan hak ve özgürlük taleplerinin yükseldigi, velhasil tarihin en bunalimli dönemlerinden birini yasadigi bir süreçte üstlendigimiz bu agir sorumlulugun hakkini vermek için gece gündüz çalistik. Bugün dönüp geriye baktigimizda, 20 yilda asirlik bir demokrasi ve kalkinma hamlesi gerçeklestirdigimizi memnuniyetle müsahede ediyoruz. Egitimden sagliga, güvenlikten adalete, ulasimdan enerjiye, sanayiden spora her alanda Türkiye’nin sadece eksiklerini gidermekle kalmadik, gelecekte yapacagi atilimlarin da altyapisini kurduk. Simdi bu güçlü altyapinin üzerinde 2023 hedeflerimizi hayata geçirerek ve 2053 vizyonumuzu insa ederek ülkemize ve milletimize verdigimiz sözlerin tamamini yerine getirmek istiyoruz. Bunun için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Kurulusundan beri girdigi her seçimden birinci çikan AK Parti olarak, 2023’te yapilacak Cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinde bir kez daha desteginize talibiz. Insallah partimizin bir sonraki kurulus yil dönümü mutlulugunu, ülkemizi hedeflerine bir adim daha yaklastirmis bulunmanin gururuyla, yine hep beraber yasayacagiz. Ülkemizin bugüne kadarki tüm meselelerini nasil çözdüysek, bugünkü sikintilarina da yine biz çare bulacagiz. Partimize bugüne kadar oylari ve dualariyla destek olan herkese sükranlarimi sunuyorum. Sevgi ve saygilarimla.”

“AK Partiyi, 2023’te yapilacak Cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinde yeniden zafere ulastirmakta kararliyiz”

Erdogan, parti kuruculari için kaleme aldigi mektupta ise sunlari kaydetti:

“Degerli dava ve yol arkadasim, bundan 21 yil önce, sizlerle birlikte, AK Partimizin resmi kurulusunu tamamlayarak, milletimize hizmete ve ülkeyi yönetmeye talip olmustuk. ‘Bir olduk 21 olduk’ siariyla çiktigimiz bu yolda, ilk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Hamdolsun milletimiz de, kurulusumuzun üzerinden 16 ay geçmeden girdigimiz ilk seçimde, partimizi açik ara farkla iktidara getirerek bize olan güvenini göstermisti. Türkiye’nin; Vesayetin sancilariyla kivrandigi, geri kalmisligin yükünün altinda ezildigi, istikrar ve güvensizlik batakliginda çirpindigi, dört bir yandan hak ve özgürlük taleplerinin yükseldigi, velhasil tarihin en bunalimli dönemlerinden birini yasadigi bir süreçte üstlendigimiz bu agir sorumlulugun hakkini vermek için gece gündüz çalistik. Bugün dönüp geriye baktigimizda, 20 yilda asirlik bir demokrasi ve kalkinma hamlesi gerçeklestirdigimizi memnuniyetle müsahede ediyoruz. Egitimden sagliga, güvenlikten adalete, ulasimdan enerjiye, sanayiden spora her alanda Türkiye’nin sadece eksiklerini gidermekle kalmadik, gelecekte yapacagi atilimlarin da altyapisini kurduk. Simdi bu güçlü altyapinin üzerinde 2023 hedeflerimizi hayata geçirerek ve 2053 vizyonumuzu insa ederek, ülkemize ve milletimize verdigimiz sözlerin tamamini yerine getirmek istiyoruz. Bunun için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Kurulusundan beri sandiktan 15 defa birinci çikan AK Partiyi, 2023’te yapilacak Cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinde yeniden zafere ulastirmakta kararliyiz. Insallah partimizin bir sonraki kurulus yil dönümü mutlulugunu, ülkemizi hedeflerine bir adim daha yaklastirmis bulunmanin gururuyla, yine hep beraber yasayacagiz. AK Partimizin bir neferi olarak, 21 yildir AK Partimize ve onun asli sahibi olan milletimize yaptiginiz hizmetler için size sükranlarimi sunuyorum. Ebediyete ugurladigimiz tüm yol arkadaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgi ve saygilarimla.”
Kaynak: İHA