Büyük Projede Sona Yaklasildi Açiklamasi 'Mamak-Gölbasi Arasi Içme Suyu Hatti' Projesinin 19 Kilometresi Tamamlandi

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Ankara Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü yaklasik 650 bin kisiye içme suyu saglayacak olan “Mamak-Gölbasi Arasi Içme Suyu Ana Iletim Hatti”nin tamamlanmasi için yogun mesai harciyor.

Büyük Projede Sona Yaklasildi Açiklamasi 'Mamak-Gölbasi Arasi Içme Suyu Hatti' Projesinin 19 Kilometresi Tamamlandi
Ankara Büyüksehir Belediyesi Gölbasi ilçe merkezi basta olmak üzere birçok kirsal mahalledeki yaklasik 650 bin kisiye saglikli, temiz ve kaliteli içme suyu saglayacak olan “Mamak-Gölbasi arasi içme suyu hatti” projesi için çalismaya devam ediyor. Baskentlilerin temiz ve saglikli içme suyuna kavusmalari için yogun mesai harcayan ASKI Genel Müdürlügü su sorunlarini giderecek projeyi tamamlayarak hayata geçiriyor.

ASKI Genel Müdürü Öztürk, teknik ekipler ile sahada inceleme yapti

ASKI Genel Müdürü Erdogan Öztürk, Çankaya Yesilkent Mahallesi’nde devam eden çalismalari yerinde denetlerken, projeye iliskin su bilgileri paylasti:

“Gölbasi ilçe merkezimize ve birçok kirsal mahalleye içme suyu saglayacak olan ana isale hatti projemizde artik sona yaklasiyoruz. 25 bin metrelik bir metrajimiz vardi su an yapilmayi bekleyen 6 kilometrelik bir kismimiz kaldi. Gerek projenin baslangiç noktasi olan Mamak merkez olsun gerekse de Gölbasi’nda Eymir Gölü güzergahi olsun, iki güzergahtan karsilikli gelerek projeyi tamamlayacagiz. Hedefimiz projeyi önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na kadar bitirmek. “

Proje 650 bin kisilik nüfusun içme suyu ihtiyacini karsilayacak

25 kilometre uzunlugundaki projede 5 bin metreküp kapasiteli bir su deposu ile iki terfi istasyonu insa ediliyor. Projenin yapiminda su ana kadar 13 bin 311 metre çelik boru, 5 bin 357 metre de duktil boru imalati gerçeklestirildi.

Mamak ilçesi Çaglayan Mahallesi’nde bulunan PG Terfi Merkezi’nin betonarme, mekanik ve elektrik imalatlari bitti, çevre düzenlemesi ise devam ediyor. 5 bin metreküplük TG1 Su Deposu ve PG1 Terfi Merkezi’nin ise betonarme imalatlari da hizla ilerliyor.

Gölbasi’nin su kesintilerinden magdur 26 mahallesi rahatlayacak

Özellikle yaz aylarinda yasanan su kesintileri ile magdur olan Gölbasi halkina rahat bir nefes aldiracak içme suyu ana isale hatti insaat çalismalarinin 28 Subat 2021 tarihindeki baslangiç noktasi Mamak 398. Cadde ve devamindaki Dereboyu Caddesi üzeri oldu. 18 Mart 2021 tarihi itibariyla ise 2.ekip, projede asil baslangiç noktasi olarak planlanan Mamak Polis Merkez Amirligi’nin yanindaki Sehit Zülfü Çelik Sokak’ta (Çaglayan Mahallesi) çalismalara start verdi. Tip Fakültesi Caddesi ve Süleyman Ayten Caddesi, Dereboyu Caddesi, Mutlu Mahallesi 398. Cadde’den devam eden hattin öncelikle Mamak ilçesi bölümünde yer alan kisimlari tamamlanirken bölgeden sorunsuz bir sekilde ayrilan ASKI ekipleri, Imrahor Vadisi ve Eymir Gölü güzergahinda çalismalarini sürdürdü.
Kaynak: İHA