Mudanya Müftüsü Özler Göreve Basladi

Mudanya Müftüsü E. Mehmet Soylu’ nun Istanbul Sancaktepe’ye tayin edilmesinin ardindan, Bursa Il Müftü Yardimcisi iken Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Mudanya Ilçe Müftüsü olarak atanan Dr. Ibrahim Özler görevine basladi.

Mudanya Müftüsü Özler Göreve Basladi
Özler, 1973 yilinda Erzurum’da dogdu. Hafizlik yapti. Orta ögrenimini Erzurum Imam Hatip Lisesi’nde 1993’de tamamladi. Daha sonra Erzurum Merkez Gaziler Kur’an Kursu Ögreticiligi’ne atandi. Bu arada Atatürk Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nden 1998’de mezun oldu. Fakülte bitirme tezi olarak “Ihvan-i Safa Felsefesi” üzerine çalisti. Ayni yil Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dali Din Sosyolojisi Bilim Dali’nda “Cemil Meriç’te Aydin Problemi” adli teziyle yüksek lisansini; “Camilerin Zihniyet Degisimindeki Rolü (Erzurum Örnegi)” teziyle de doktorasini tamamladi.

Sirasiyla Erzurum Merkez Yildirim Beyazit Kur’an Kursu Ögreticiligi, Erzurum Il Müftülük Murakipligi ile Agri-Hamur, Mugla-Ortaca, Çanakkale-Gelibolu Ilçe Müftülügü ve Bursa Il Müftü Yardimciligi görevlerinde bulundu. Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek Ihtisas Merkezi III. Dönem “Müftülük ve Vaizlik Ihtisas Kursu”nu da tamamladi. “Camiler ve Zihniyet Degisimi” adiyla yayimlanmis olan telif eseri yaninda radyo, televizyon ve panel konusmalari, degisik yerlerde yaptigi vaazlari, konferanslari ve seminerleri ile Dini Arastirmalar Dergisi, EKEV Akademi Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dergilerinde yayimlanmis makaleleri de bulunan Özler, halen Mudanya Ilçe Müftüsü olarak göreve basladi.

Arapça ve Ingilizce bilen Özler, evli ve iki çocuk babasi.
Kaynak: İHA