Içisleri Bakanligindan CHP Lideri Kiliçdaroglu'na Çagri Açiklamasi 'Suç Duyurusunda Bulunulacaktir'

Içisleri Bakanligi, CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nin elinde yok” ifadeleri üzerine, “Kiliçdaroglu’nun YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulundugunu iddia ettigi bilgileri nasil temin ettigini açiklamasi gerekmektedir. Aksi halde Bakanligimizca suç duyurusunda bulunulacaktir” açiklamasini yapti.

Içisleri Bakanligindan CHP Lideri Kiliçdaroglu'na Çagri Açiklamasi 'Suç Duyurusunda Bulunulacaktir'


Içisleri Bakanliginin Twitter hesabindan yapilan paylasimda, “CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, bir gazeteye verdigi röportajda ‘...bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde de yok....’ ifadeleri üzerine asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. 298 sayili Seçimlerin Temel Hükümleri ve Semen Kütükleri Hakkinda Kanunun 33. maddesinde, seçmen kütügünün olusturulmasi ve Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) seçmenlere ait hangi bilgilerin temin edildigi yer almaktadir. Anilan kanunun 47. maddesinde ise semen kütügünün siyasi partiler ile hangi usullerle paylasilacagi belirtilmekte ve islemler bu mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Seçmen kütükleri, YSK tarafindan ilgili mevzuat çerçevesinde seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ile paylasilmaktadir. Ilgili kanun ve mevzuat bu kadar açik ve net iken birçok kez seçimlere katilan Sayin Kemal Kiliçdaroglu açiklamalar ile YSK’yi ve bilgi güvenligini, YSK’ya seçmen bilgisini saglayan Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünü hedef göstererek zan altinda birakmistir” denildi.

“Bu bilgilerin kaynaginin neresi oldugunu kamuoyuna açiklayiniz”

Açiklamanin devaminda, “Sayin Kiliçdaroglu’na buradan çagrida bulunuyoruz! YSK’nin elinde olmayan ancak sizin elinizde bulundugunu söylediginiz bilgiler hangileri ise kurumlari hedef göstermek, saibe olusturmak ve zan altinda birakmak yerine bu bilgilerin kaynaginin neresi oldugunu kamuoyuna açiklayiniz. Eger bahsettiginiz konu, YSK’nin her yil siyasi partilere verdigi bilgilerin partilerce tasnifi ise kamuoyunu yanilttiginiz ve kurumlari töhmet altinda biraktiginiz için hemen özür dileyiniz. Yukarida belirtilen hususlarin açiklanmamasi halinde kisisel verilerin mevzuata aykiri temin edilmesinin adli bir vaka olmasinin yani sira vatandaslarimizin açikça fislenmesi anlamina da geldiginden bakanligimizca suç duyurusunda bulunacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA