Balikçilarin Umudu Palamut Açiklamasi 'Palamut Simdiden Yarim Kilograma Ulasti'

Ordu’da son hazirliklarini tamamlayan balikçilar, geçen sezon avlanilmayan palamut baliginin bu sene bol oldugunu belirtiyor.

Balikçilarin Umudu Palamut Açiklamasi 'Palamut Simdiden Yarim Kilograma Ulasti'
Denizlerde 15 Nisan tarihinde baslayan avlanma yasagi, 1 Eylül tarihinde sona erecek. Ordulu balikçilar bu tarihten itibaren teknelerinin ve aglarinin bakimlarini yaparken, yaklasik 20 gün kalan sezon için ise son hazirliklarini tamamliyor. Balikçilar, geçen sezonda az avlanan palamut baliginin bu sezon oldukça bol göründügünü, simdiden palamudun yarim kilograma ulastigini tahmin ediyor.

“Palamut baligi bu sezon bol görünüyor”

Altinordu Kumbasi Balikçilar Kooperatif Baskani Sahin Aydemir, “Nisan ayindan bu yana tekne ve ag hazirliklarimizi tamamladik. Insallah bu sene palamut sezonu iyi geçecek. Su anda tüm balikçilar hizli bir sekilde sezona hazirlaniyor, halkimiza da ucuz fiyatlara balik yedirecegiz diye tahmin ediyorum. Sezonu dört gözle bekliyoruz. Geçtigimiz sezon palamut baligi çok az oldu. Bu da balikçilarimiz olumsuz etkiledi. Umudumuz bu sezonda” dedi.



“Gördügümüz palamutlar simdiden yarim kilograma ulasmis durumda”

Kumbasi Balikçi Barinagi’nda balikçi Erkan Akdeniz ise 2022 sezonundan palamut baligini bol beklediklerini ifade ederek, simdiden bol miktarda göründügünü söyledi.

Akdeniz, su an denizlerde gördükleri palamut baliginin 350 gram ile yarim kilogram arasinda degistigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA