MHP'li Garip; 'Kurban Bayrami Paylasmak Için Iyi Bir Firsattir'

MHP Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, Kurban Bayrami vesilesiyle yayimladigi mesajinda, birligin ve dirligin teminati en önemli unsurlar olan dini bayramlarin önemine dikkat çekti. Baskan Garip, “Kurban bayrami paylasmak için iyi bir firsattir. Bölüsürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” dedi.

MHP'li Garip; 'Kurban Bayrami Paylasmak Için Iyi Bir Firsattir'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, Kurban Bayrami nedeniyle yayimladigi mesajinda, bayramlarin birlik olmanin ve millet olarak birbirine kenetlenmenin firsati oldugunu belirtti.

Baskan Garip, “Bayram coskusunun doruklara çiktigi, müstesna bir bayrama daha ulasmis bulunuyoruz. Kurban Bayrami’nin, bin yillar boyunca hiçbir gücün bozmaya cesaret dahi edemedigi birligimizi ve dirligimizi daha da pekistirmesini diliyorum. Unutmayalim ki küslükler, gönüllerin arasina mesafeler koymak, adamsendecilik kimseye hiçbir sey kazandirmaz. Bayramlarimiz, varsa küslüklerin bitmesi, birbirimize daha fazla yaklasmak ve kenetlenmek için büyük bir firsattir. Çünkü ayrismamiz, birbirimize düsman olmamiz için canla basla çalisan iç ve dis mihraklara verilecek en iyi cevabin, bayram sevinçleriyle kucaklasmak, bütünlesmek oldugu unutulmamalidir” dedi.



“Bayram paylasmaktir"

Bayramlarin, ‘Paylasmak’ demek oldugunu, Kurban Bayrami’nin da bunun için iyi bir firsat sundugunu kaydeden Baskan Garip, “Halkimizin, müstesna Kurban Bayrami’nda, Allah rizasi için kestigi kurbanlari pay ederken, ihtiyaç sahibi, kurban kesemeyen aileleri ve çocuklari da unutmamalari büyük bir erdem göstergesi olacaktir. Dinimizin emrettigi gibi, bayram demek paylasmak demektir. Türk Islam Düsünürü ve gönüllere isledigi siirleriyle anilan Yunus Emre’nin dedigi gibi, ‘Bölüsürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz!’ Bu nedenle, kesilen kurbanlarimizi bölüsmek, dini oldugu kadar, vatani ve vicdani bir görevdir. Kurban vecibesinin yerine getirilirken, dini esaslarin uygulanmasi ve kurbanliklara eziyet edilmemesi, her yil din alimlerimiz tarafindan dile getirilmektedir. Bu bayram da onlarin sözlerini dinlemeli ve Allah rizasi için Kurban görevimizi huzurla, en iyi sekilde yerine getirmeye dikkat etmeliyiz” diye konustu.



Bayramlarin ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Baskan Garip, sunlari söyledi:

“Bayram günleri, büyüklerin gönüllerini alma, çocuklari sevindirme günüdür. Bugün aile büyüklerimizi ziyaret etmek, çocuklari, küçük hediyelerle sevindirmek, birligimizin aileden basladiginin en güzel göstergesi olacaktir. Bu vesileyle Türk Islam Aleminin, milletimizin, Denizlili hemsehrilerimizin Kurban Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum. Su anda kutsal topraklarda bulunan ve hac vazifesini yerine getiren din kardeslerimizin de ibadetleri saglik içinde tamamlayip evlerine dönmelerini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA