DEÜ Veteriner Fakültesi Bilime Isik Tutacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi, paydasi oldugu ve Ödemis Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi çerçevesinde basvurusu yapilan "Efeler Diyari Bilime Isik Tutuyor" projesiyle bölge halkina bilimi sevdirmeye hazirlaniyor.

DEÜ Veteriner Fakültesi Bilime Isik Tutacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi, kisa bir süre önce kurulmasina ragmen yaptigi bilimsel çalismalar ve elde ettigi basarilarla adindan söz ettirmeye devam ediyor. DEÜ Veteriner Fakültesi’nin paydasi oldugu ve Ödemis Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan basvurusu yapilan “Efeler Diyari Bilime Isik Tutuyor” projesi, TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi. Türkiye çapinda desteklenen 49 çalismadan biri olan projede DEÜ Veteriner Fakültesi, 3’ü temel bilimler, 1’i ise klinik bilimler olmak üzere toplamda 4 farkli alanla paydas olarak yer aldi. Saha çalismalari 15-17 Eylül tarihlerinde Ödemis’te gerçeklestirilecek projeyle ortaögretim ögrencilerine bilimin sevdirilmesi hedefleniyor.

“Projeyle bölge halkini bilimle bulusturacagiz”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalismalar ile toplumun her kesiminden farkli yas ve egitim düzeyinde bireylere ulasilmasinin hedeflendigine dikkat çekerek, “Söz konusu destekleme programi ile Bilim Senliklerine çocuklarin ve gençlerin aileleriyle katiliminin özendirilmesi hedefleniyor. Kiraz’a kazandirdigimiz DEÜ Veteriner Fakültemiz de paydasi oldugu proje ile üniversitemizin toplumsal katki vizyon ve misyonuna katki saglayacak. Zaten fakültemizi konum olarak Kiraz’da konumlandirmamizin sebeplerinden biri de buydu. DEÜ Veteriner Fakültemizle Kiraz’i ve Küçük Menderes Havzasi’ni içine alan bilimsel çalismalar yürütüyor; iç ve dis paydaslarimizla bölgenin gelismesine katki sagliyoruz. Söz konusu projeyle de bölge halkini bilimle bulusturacagiz” dedi.



“Ögrencilere bilimi sevdirmek bizim görevimiz”

DEÜ Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Bulut ise, fakülte olarak Kiraz’da önemli çalismalar gerçeklestirdiklerini belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak meslegimizi icra edip, sektöre katki sunacak ögrencileri yetistirmenin yani sira dis paydaslar araciligi ile bu tür projelerde yer alarak orta ögretim düzeyindeki ögrencilere bilimi sevdirmek bizim görevimiz. Rektörümüz Sayin Prof. Dr. Nükhet Hotar’in fakültemize ve bölgeye özel önem vermesi bizleri daha verimli çalismalar yapmak için motive ediyor” diye konustu.

DEÜ Veteriner Fakültesi, yürütücülügünü Gülser Çolak’in yaptigi ve Ödemis Belediyesi Fuar Alani’nda gerçeklestirilecek projeye “Makroskopi ve Mikroskopi”, “Evcil Hayvanlarda Temel Yasam Destegi Uygulamalari”, “Solunum ve Dolasim Sistemi”, “Besin Ögeleri” isimli atölye etkinlikleriyle katki verecek. Projede DEÜ Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Meltem Kumas Kulualp, Doç. Dr. Kadri Kulualp, Dr. Ögr. Üyesi Gökçen Güvenç Bayram ve Dr. Ögr. Gör. Zeynep Semen yer aliyor.
Kaynak: İHA