Seyir Tepesi Etkinlikleri Hafta Sonuna Renk Katti

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi yaz döneminde çocuklar ve aileleri için özel etkinlikler düzenliyor. Uçurtma temasi ile gerçeklestirilen “Seyir Tepesi Etkinlikleri” hafta sonuna renk katti.

Seyir Tepesi Etkinlikleri Hafta Sonuna Renk Katti
Konya’nin en gözde mesire alanlarindan biri olan Selçuklu Seyir Tepesi hafta sonu eglenceli bir etkinlige ev sahipligi yapti. Selçuklu Belediyesi tarafindan düzenlenen Seyir Tepesi Etkinlikleri çocuklarin yüzünü güldürürken, büyüklerin de begenisini kazandi. Seyir Tepesine gelen aileler hem açik hava ve doga ile iç içe oldu hem de essiz Konya manzarasi esliginde pikniklerini yaparken etkinlikle hafta sonu tatilinde streslerini atti. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da basta çocuklar olmak üzere ailelerin gün boyu keyifli vakit geçirdikleri etkinlige katilarak onlarin sevincine ortak oldu. Çocuklarla sohbet eden, fotograf çekinen Baskan Ahmet Pekyatirmaci onlarla birlikte uçurtma uçurdu, etkinlik alanina gelen ailelerle sohbet etti.

Selçuklu Belediyesi tarafindan etkinlik çerçevesinde çocuklar için özel aktivite alanlari olusturuldu. Gün boyu çesitli animasyon gösterileri düzenlendi, interaktif ve sisme oyun alanlarinda çocuklar gönüllerince eglendi. Sportif aktivitelerin de yapildigi etkinlikte çocuklar için yarismalar düzenlendi, çocuklar sürpriz hediyelerle sevindirildi. Çesitli ikramlarin da yapildigi etkinligin aksam programinda ise yerel sanatçilardan olusan orkestra enstrümantal müzik esliginde konser verdi. Etkinligin en keyifli yanlarindan biri de hava akiminin uçurtma için en elverisli oldugu tepede süzülen uçurtmalar oldu. Çocuklar kendi elleriyle uçurtma atölyesinde aileleriyle birlikte yaptiklari uçurtmalari gökyüzüne birakti. Seyir Tepesi semalari, süzülen uçurtmalarla renkli görüntülere sahne oldu.

“Konya’da ilk kez uçurtma etkinligi düzenliyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin yaz boyunca çocuklara özel etkinlikler düzenlemeye devam ettigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Sizlerin mutlulugu bizim mutlulugumuz. Sizleri güler yüzle görmek, eglenirken görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, memnun ediyor. Bugün burada çocuklariyla bir arada olan ailelerimize de tesekkür ediyorum. Çocuklar bizim gelecegimiz. Onlar için ne yapsak azdir. O yüzden çocuklarimiz bir yil boyunca okullarinda derslerine çalisti, sinavlara girdi, karnelerini aldi ve eglenmeyi hak etti. Geçtigimiz yillarda hepinizin malumu oldugu üzere covid nedeniyle bir araya gelememistik. Çocuklarimizla da birlikte olamamistik. Ama bu sene insallah acisini çikartacagiz. Daha karneleri almadan karne senligi ve yaz senligi ile etkinligimizi baslatmistik. Simdi de hem mahalle senlikleri olarak devam ettiriyoruz hem de Selçuklu Seyir Tepesi’nde insallah yaz boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Biz çocuklarimizla birlikte olmaya, hemsehrilerimizle birlikte olmaya devam edecegiz. Onlarin mutlu olabilecegi etkinlikleri düzenleyecegiz. Seyir Tepesi artik Konya’mizin cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Burada hem mesire alanimizda vatandaslarimiz essiz Konya manzarasi esliginde, Konyamizi en güzel sekilde seyredebilecekleri yerde vakitlerini geçirebiliyor. Bu sene insallah Seyir Tepemizde farkli organizasyonlarla bir arada olacagiz. Bugün Konya’da ilk defa uçurtma etkinligini düzenliyoruz. Anne babalarda çocuklarin etkinligine katiliyor. Çok güzel bir ahenk var. Konyamizda uçurtma için en uygun yer Seyir Tepesi. Insallah farkli zamanlarda uçurtma etkinligini düzenlemeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA