KTO Karatay Üniversitesi Tip Ögrencilerinin Mezuniyet Sevinci

Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi Tip Fakültesi’nde, alti yillik egitimlerini basariyla tamamlayan 67 ögrenci “Hekimlik Yemini” ederek, meslege ilk adimi atti.

KTO Karatay Üniversitesi Tip Ögrencilerinin Mezuniyet Sevinci
KTO Karatay Üniversitesi Tip Fakültesi’nden bu yil mezun olan 67 ögrenci, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda düzenlenen yemin töreninde büyük heyecan yasadi. Törene, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümran Çaliskan, akademisyenler, idari personeller, mezun ögrenciler ile aileleri ve çok sayida davetli katildi.



“Insanlar arasinda hiçbir ayrim yapmadan en iyi tedaviyi uygulamalisiniz”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan açilis konusmasi yapan KTO Karatay Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümran Çaliskan, “Bugün 6 yillik uzun ve yorucu bir maratonun sonunda hedefe ulasarak mezun olan ögrencilerimiz, meslek hayatlarinda önemli bir asama olan Hekimlik Yemini ederek meslege ilk adimlarini atacaklar” dedi.

Mezun olan meslektaslarina birtakim tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Çaliskan, “Tip diplomasi almak, ögrenciligin seklen bittigini gösterse de aslinda ömür boyu devam edecek tip ögrenciliginin bir asamasidir. Hekimlik bilgilerinin devamli olarak yenilenmesi, ögrencilerimizin kendini sürekli olarak güncellemesi gerekir. Öncelikle klasik bilgileri iyi bilmelisiniz. Her bilim dalinda güncel yayinlari takip etmelisiniz. Yabanci dilinizi gelistirmeli ve insanlar arasinda hiçbir ayrim yapmadan elinizden gelen en iyi tedaviyi uygulamalisiniz. Bu duygu ve düsüncelerle sevgili meslektaslarima, saglikli ve huzurlu bir meslek hayati diliyor, gözlerinizden öpüyorum” seklinde konustu.



“Sizleri üniversitemizin elçileri olarak ugurluyoruz”

Yemin töreninde konusan KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Çelik; “Degerli mezunlarimiz, artik ögrencimiz degil, meslektasimiz oluyorsunuz. Günümüzde tip meslegini yürütmek için yabanci dile son derece ihtiyaç duyariz. Bilgilerinizi sürekli güncellemeli ve gelismelere ayak uydurmalisiniz. KTO Egitim ve Saglik Vakfi’nin bir kurumu olan KTO Karatay Üniversitesi’nde 6 yildir uykusuz geceler geçirip, zahmet çekerek egitim aldiniz. Bizler, sizleri burada mezun ederken, KTO Karatay Üniversitesi’nin elçileri olarak ugurluyoruz. Bu kurum özellikle akademisyenleriyle sizlere çok sey katti. Üniversitemizi her daim en iyi sekilde temsil edeceginize inancim tamdir. Sizleri tebrik ediyorum, yolunuz açik olsun” ifadelerine yer verdi.

Tören; Tip Fakültesi’ni birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren mezunlara plaket takdimi, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümran Çaliskan öncülügünde “Hekimlik Yemini” edilmesi ve toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA