Karacaoglan Memleketi Düziçi'nde Türkülerle Anildi

Ünlü saz sairi Karaoglan ‘Karacaoglan Türkü Festivali’ çerçevesinde memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde halk ozanlarinin seslendirdigi türkülerle anildi.

Karacaoglan Memleketi Düziçi'nde Türkülerle Anildi
Osmaniye Valiligi organizasyonunda Düziçi Kaymakamligi’nin ev sahipliginde düzenlenen Karacaoglan Türkü Festivali Farsak Köyü Hogdu yaylasinda Karacaoglan adina yaptirilan kus bakisi saz görünümlü anit mezarda gerçeklesti. Yogun katilimin saglandigi festival 2 gün sürerken ünlü saz sairi Karaoglan memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Asik Feymani ve Gül Ahmet Yigit gibi ozanlarin seslendirdigi türkülerle anildi.

Karacaoglan Kültürünü Yayma ve Yasatma Dernegi Baskan Yardimcisi Yusuf Geçit, “Düziçi ilçesinde Temmuz ayinin ilk cumartesi ve pazar günleri valiligimizin destegiyle Karacaoglan Türkü Festivali yapilacak. Bu sene birincisini Karacaoglan’in anit mezarinin bulundugu Hogdu yaylasinda yaptik. Bundan sonra da ozanlarimizla sairlerimizle Karacaoglan’in öz memleketi olan Düziçi’nde bu kültürü yasatmaya gayret edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA