Ev Alirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural

26 yildir gayrimenkul sektöründe hizmet veren Better Homes and Gardens Real Estate uzmanlari ev alirken bilinmesi gereken 5 kurali anlatti.

Ev Alirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural
Gayrimenkul sektöründe 26 yildir hizmet veren, Ö. Burak Özmutafoglu liderliginde Türkiye pazarina giris yapan Better Homes and Gardens Real Estate uzmanlari, yeni ev alacaklara tavsiyelerde bulunarak bilinmesi gerekenleri aktardi.

Konu uzmanlari tarafindan özellikle bilinmesi 5 kural su sekilde siralandi:

"Bütçenizi dogru degerlendirin

Almak istediginiz eve ayirdiginiz bütçeyi ve borçlanma kapasitenizi belirleyin. Pesinatinizi ayarlayin. Beklenmedik ve olumsuz durumlar yasanabilir. Bu yüzden her zaman paraniz haricinde duran bir miktar para ayirmis olun.

Evin kullanim durumundan ve yasal izinlerinden emin olun

Almak istediginiz evin, kullanim durumundan emin olun. Eger evde kiraci varsa satis sonrasi prosedür hakkinda onu da bilgilendirin ve yasal süresinin ardindan tahliyesini talep edin. Evin yasal izinlerini belediyeden teyit ettirin. Almak istediginiz evin kat irtifakini, iskanini ve yapi kullanim izinlerini kontrol edin.

Bankalarin faiz oranlarini inceleyin

Kredi ile ev alacaksaniz bankalarinin faiz oranlarini iyi degerlendirilmesi gerekmektedir. Tüm bankalarin faizlerine bakarak bütçenize ve ödeme planiniza uygun olani seçin.

Evi Satin alacaginiz kisi ile irtibatinizi kesmeyin

Satin almayi düsündügünüz evin satisini gerçeklestiren kisi veya kurumla her asamada iletisimde kalin. Satis süreçlerini birlikte yürütün.

Bir profesyonelle çalisin

Hem banka hem mülkün yasal islemlerini ve satin alma sürecinin hizli ilerlemesi için bir profesyonelle çalismayi ihmal etmeyin. BHGRE Türkiye bünyesinden hizmet aldiginiz taktirde, ev sahibi olduktan sonra da gayrimenkul danismaniniz sizinle her zaman irtibatta kalacaktir. Çalistiginiz profesyonelle her durumda iletisimde kalmaya özen gösterin".
Kaynak: İHA