DTO'dan Kadin Kooperatiflerine Destek

Denizli Ticaret Odasi (DTO), Uluslararasi Kooperatifler Günü dolayisiyla Denizli’deki 11 kadin kooperatifine ürünlerini tanitma firsati verdi. Baskan Erdogan, “Yerel market sahipleriyle de görüsüp, kooperatiflerimizin ürünlerinin satisinin yapilmasini saglamayi planliyoruz. Bu konuda da yardimci olmak, pazar paylarini artirarak destek olmak istiyoruz” dedi.

DTO'dan Kadin Kooperatiflerine Destek


DTO, Uluslararasi Kooperatifler Günü dolayisiyla Denizli ve ilçelerindeki 11 kadin kooperatifinin stant açtigi önemli bir organizasyona ev sahipligi yapti. Baskan Erdogan, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Sanayi ve Teknoloji Denizli Il Müdürü Sefa Gökalp, Denizli Ticaret Il Müdürü Cihat Özdemir, Denizli Ticaret Odasi Baskan Yardimcisi Melek Kartay ile kooperatifleri ziyaret edip, üyelerine kolayliklar diledi.

“Kadin kooperatiflerimizin ürünlerini tanitabilmeleri için imkan sagladik”

Erdogan, Denizli is insanlarinin her geçen gün sehrin kalkinmasi, ihracati ve istihdami için gece gündüz demeden çalistigina dikkat çekti. Denizli’nin örnek çaliskanliginin, kadinlarinin is dünyasinda bilfiil yer almasindan kaynaklandigini vurguladi. Erdogan, “Kadinlarimizi önemsiyoruz. Kadinlarimizin hem is alaninda hem idarecilikte olmasini cani gönülden isteyen kurumlarin basindayiz. Örnegin, Denizli Ticaret Odamizdaki çalisanlarimizin yüzde 55’i kadinlardan olusuyor. Denizli’mizde de kadin istihdami Türkiye ortalamasinin üzerinde” diye konustu.



“Türkiye’ye model olacak bir projemiz daha var”

Baskan Erdogan, Türkiye’ye model olabilecek yeni bir projeyi daha uygulamaya geçirmek istediklerini de belirtti.

Erdogan, “Denizli’nin kalbinde, Denizli Ticaret Odamizda, kadin kooperatiflerimizin el emegi, göz nuru ürünlerinin tanitimi için bir araya geldik. Uluslararasi Kooperatifler Günü kutlu olsun. Acipayam, Serinhisar, Babadag, Baklan, Buldan, Çal, Çameli, Kale ve Merkezefendi ilçelerimizdeki kadin girisimi üretim ve isletme kooperatiflerimiz ile kadin girisimcilerimizin el emegi göz nuru ürünlerini, Denizli Ticaret Odamizin önünde hazirladigimiz alanda halkimizla bulusturduk; vatandasimizin begenisine sunduk. Kadinlarimizin güç birligi sagladigi kadin girisimi üretim ve isletme kooperatifleri, vatandasin emeginin, el emegi göz nuru ürünlerin, ekonomiye kazandirilabildiginin iyi birer örnekleridirler. Hazirladigimiz alanda stant açan kooperatiflerimiz, iyi yönetilirlerse bu türdeki girisimlerin ne kadar verimli olabildiklerinin de güzel birer göstergesidirler. Onlarin ürünlerinin sergilenmesi ve satisi noktasinda da destek saglayacagiz. Yerel magaza ve marketlerle görüsüp, kooperatiflerin ürünlerinin satisinin yapilmasina olanak saglamayi planliyoruz. Bu da Türkiye’de ilk kez uygulanip, model olacaktir diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA