CHP Lideri Kiliçdaroglu, Kadin Kollari Baskanlariyla Bulustu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin kadin kollari baskanlariyla bulustugu toplantida “Kadinlari erkeklerin getirecegi 3-5 kurusa muhtaç etmeyecegiz” dedi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Kadin Kollari Baskanlariyla Bulustu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka öncülügünde CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen programda Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya’dan gelen kadin kollari il, ilçe baskanlari ve üyeler ile bir araya geldi. CHP lideri Kiliçdaroglu, AKP’den istifa ederek CHP’ye üye olan iki genç kadina da rozet takti.

Etkinlikle ilk sözü alan Nazliaka, bu organizasyonda büyük emegi olan Kadin Kollari MYK Üyesi Azize Çeroglu ve Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya’dan gelen kadin kollari yöneticilerine tesekkür etti.

"Kadinlar özne olarak siyasette yerini aliyor"

Kadinlari selamlayarak konusmasina baslayan CHP Lideri Kiliçdaroglu, kadinlarin siyasetin içerisinde ana özne olarak yer aldigini söyledi.

Kiliçdaroglu, “Sizden istegim su, stratejik çalismayi ögrenin. Yani kiminle konusmaliyiz, kiminle sohbet etmeliyiz, kimi partiye kazandirmaliyiz. Belki hayatinda hiç politik söylemi dinlememis veya evinde hiç siyaset konusulmayan bir ailede, bir kadinla oturup konustugunuz zaman dünyanin derdini dinleyebilirsiniz. Aslinda o dertleri çözecek olan siyaset, baska bir sey degil. Onlara politikalarimizi aktarmak, siyasetin ne kadar önemli oldugunu ve eger kendi haklarini arayacaklarsa, arama yolunun da siyasetten geçtigini bir sekliyle de anlatmaniz gerekiyor” dedi.

Partisinin kadin kollarina tavsiyelerde bulunan CHP lideri, siddete ugrayan, düsüncesini özgürce ifade edemeyen kadinlari kucaklayarak çözümlerin anlatilmasi gerektigini belirtti.

Aile Destekleri Sigortasi’nin gerekliligini dile getiren Kiliçdaroglu, sosyal devlet olmanin önemine dikkati çekti.

“Kadinlari erkeklere muhtaç etmeyecegiz”

En büyük sorunu yasayan kisilerin ev kadinlari olduguna deginen Genel Baskan Kiliçdaroglu, “Ev kadinlarinin sorunlarini dinlememiz, onlarin sorunlarinin nasil çözülecegini anlatmamiz gerekiyor. Düzce’de konusurken bütün kadinlara söylemistim; sizi erkeklere muhtaç etmeyecek bir düzeni kuracagim! Aile Destekleri Sigortasi’nin temelinde de bu yatiyor. Kadinlari erkeklerin getirecegi 3-5 kurusa muhtaç etmeyecegimiz, onlarin getirebilecegi 3-5 kurusla veya sadece gidayla kadinin geçinemeyecegini kadinin da bir sosyal güvenliginin olmasini ve bunu da Aile Destekleri Sigortasi ile hayata geçirebilecegimizi söyledim. En büyük alkisi da buradan aldigimi ifade edeyim. Demek ki kadinlar bu konuda dertli” diye konustu.



“Adalet yürüyüsü baslangiçti”

Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

“Adalet Yürüyüsü bir baslangiçti, henüz sonuç vermis degil; iktidar oldugumuzda adaleti sagladigimizda, asil o zaman bitecek! Büyük adaletsizliklerin oldugunu biliyorum, bir evde üç, dört çocugun issiz oldugunu biliyorum. Annenin, babanin ne kadar dertli oldugunu biliyorum. Sorunlarin büyük oldugunu biliyorum. Birileri çocuguna is bulamazken digerlerinin dört, bes yerden maas aldigini biliyorum. Bütün bunlarin hepsini çözecegiz. Kim çözecek, biz çözecegiz! Beraber çözecegiz, kadiniyla erkegiyle, yaslisiyla genciyle beraber çözecegiz. Bu mücadeleyi verdigimiz zaman bu ülkeye karsi görevimizi gerçekten yapmis oluruz. Asil hedefimiz de bunu saglamak. Sizin gücünüz var, gücünüzü kullandiginiz zaman göreceksiniz ki pek çok sorun da kendiliginden çözülmüs olacaktir.”

“Iktidar elestirilerimiz üzerine harekete geçti”

Iktidari elestirerek politikalar hayata geçirdiklerini anlatan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, “Taseron isçilere kadro verilmesi, emekliye bayramda ikramiye verilmesi gibi pek çok uygulama bizim israrli elestirilerimiz üzerine ve ‘biz bunlari çözecegiz’ dememiz üzerine geldi. EYT’lilerin sorunlarinin çözülmesi, 3600 ek gösterge gibi birçok sorunu biz iktidarin gündemine aldirdik” dedi.



“Kirsaldaki kadin ve gence sigorta yapacagiz”

Kirsaldaki kadinlara ve gençlere sigorta yapilmasi gerektigini söyleyen Kiliçdaroglu, sunlari söyledi:

"Kirsalda her kadin ve her genç sigortali olacak ve sigortasini devlet ödeyecek. Bu önemli, bunu anlatin. Kirsal bosaliyor, kirsalin bosalmasi demek 84 milyonun aç kalmasi demek. Oradaki insanlarin desteklenmesi gerekiyor. Gençler çalisiyorsa, devlet her ay sosyal güvenliklerini düzenli yatiracak. Kadin zaten erkekten daha fazla çalisiyor. Özellikle Karadeniz’de bunu görüyorum. Onlarin da sosyal güvenligi olacak. Sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Dolayisiyla kendi emeklilik haklarini kazanmis olacaklar. Bunu sagladiginiz zaman kirsalda daha güçlü bir yapilanma, kirsalda daha güçlü bir üretim ve çalisip alin teri dökenin hakkini aldigi bir düzeni insa etmis olacagiz.”
Kaynak: İHA