Ukrayna'nin En Büyük Tahil Sirketinin Sahibi Ve Esi Rus Bombardimaninda Öldü

Ukrayna’nin en büyük tahil sirketi olan Nibulon’un sahibi Oleksiy Vadatursky ve esi Raisa Vadaturskaya, Rus ordusunun Mikolayiv’e düzenledigi saldirida hayatini kaybetti.

Ukrayna'nin En Büyük Tahil Sirketinin Sahibi Ve Esi Rus Bombardimaninda Öldü


Rus ordusunun saldirilarinda Ukrayna’nin en büyük tahil sirketi olan Nibulon’un sahibi Oleksiy Vadatursky ve esi Raisa Vadaturskaya hayatini kaybetti. Vadatursky’nin gece saatlerinde Rus ordusunun Mikolayiv’e düzenledigi saldirida hayatini kaybettigi ifade edildi. Mikolayiv Valisi Vitaliy Kim sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Vadatursky ve esinin ölümünü dogrulayarak, Vadatursky’nin tarim ve gemi insa endüstrisinin gelisimine olan katkisinin paha biçilemez oldugunu ifade etti.



“Iyi düsünülmüs ve planlanmis bir cinayet”

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’in danismani Mikhail Podolyak ise Vadatursky’nin ölümünü “önceden tasarlanan bir cinayet" olarak nitelendirerek, "Vadatursky’nin ölümü bence bir kaza degil, iyi düsünülmüs ve planlanmis bir cinayettir" dedi.

Podolyak ayrica, Ruslar tarafindan firlatilan füzenin dogrudan eve degil Ukraynali tahil tüccari Vadatursky’nin yatak odasini vurduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA