Tarihi Kemeralti Çarsisi'ndaki 65 Yillik Sadirvani Yiktilar

Izmir’de Tarihi Kemeralti Çarsisi’nda bulunan Sadirvanalti Camii yakinlarindaki yaklasik 65 yillik sadirvanin kisi veya kisilerce yikilmasiyla ilgili sorusturma baslatildi. Olayla ilgili açiklama yapan Sadirvanalti Camii Dernek Baskani Turgay Oguzhan, “Kimin yaptigi ortaya çikmamakla beraber yakin civardaki esnaflarin yaptigi ifade ediliyor. Izmir Valimiz Yavuz Selim Kösger ile görüstük ve kendileri sadirvani tekrar yaptiracaklarini söylediler” dedi.

Tarihi Kemeralti Çarsisi'ndaki 65 Yillik Sadirvani Yiktilar


Edinilen bilgiye göre, dün saat 22.00 siralarinda kisi veya kisilerce yaklasik 65 yillik sadirvan, balyozlar ve matkaplar ile tahrip edilerek yikildi. Bir is yerinin güvenlik kamerasina kismen de olsa yansiyan olayin ardindan ihbar üzerine adrese polis ve zabita ekipleri sevk edildi. Kameralardan kimlikleri tespit edilen süphelileri yakalamak için çalisma baslatilirken, olayla ilgili çok yönlü sorusturmanin sürdügü ögrenildi.

“Yakin civardaki esnaflarin yaptigi ifade ediliyor”

Sabah is yerini açmaya geldiginde sadirvanin yikilmis oldugunu görmekten büyük bir üzüntü duydugunu ifade eden Sadirvanalti Camii Dernek Baskani Turgay Oguzhan, “Burasi iki tane sadirvani ile meshur çarsimizin önemli turizm ve dügün çarsilarindan bir tanesi. Bugün is yerimize geldigimiz zaman sadirvanimizin yikildigini gördük. Kimlerin yapmis olduguna dair bir arastirma yaptik. Kimin yaptigi ortaya çikmamakla beraber yakin civardaki esnaflarin yaptigi ifade ediliyor. Aksam saatlerinde yikima baslanilmis ve sabaha kadar sürmüs. Molozlar hala oldugu yede duruyor” dedi.



“65 sene önce dönemin esnaflari tarafindan yaptirilmis”

"Konu Valilige, Emniyete ve Büyüksehir Belediyesine yansitildi" diyen Oguzhan, “AK Parti Izmir Milletvekili Necip Nasir bey ile görüstük ve kendisini konuyla ilgili bilgilendirdik. Konuyla ilgili Izmir Valimiz Yavuz Selim Kösger ile de görüstük. Valimiz Yavuz Selim Kösger, sadirvani tekrar yaptiracaklarini, konunun üzerinde durduklarini, tüm emniyet ve yetkili kurumlarca bu isin üzerine düseceklerini belirttiler. Burasi 90 yillik tarihi bir çarsi. Insanlar burayi bulurken sadirvan diye buluyor. Tarihi bir anlami olmasa da yaklasik 65 sene önce o dönemin esnaflari tarafindan insanlar ihtiyaçlarini gidersin diye yaptirilmis. Günümüz de ise belli sebeplerden dolayi yiktirildi. Valimiz ve milletvekilimiz söz verdi. Konuyu arastiracaklar isin sonucunda sadirvanimiz yeniden yapilacak” diye konustu.

Kaynak: İHA