Sariyer'de Içi Yolcu Dolu Minibüsle Cip Çarpisti Açiklamasi 10 Yarali

Istanbul’un Sariyer ilçesinde yolcu minibüsünün aniden yolan çikan cipe çarpmasi sonucu meydana gelen kazada 1’i çocuk 10 kisi yaralandi.

Sariyer'de Içi Yolcu Dolu Minibüsle Cip Çarpisti Açiklamasi 10 Yarali


Olay, saat 17.30 siralarinda Sariyer Haci Osman Bayiri Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tali yoldan ana yola çikmakta olan 34 GU 4970 plakali lüks cip durmasi gerekirken aniden yola çikti. Cipin aniden yola çikmasiyla caddeden geçmekte olan 34 M 2001 plakali ve içerisinde yolcu bulunan minibüs soförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle cipe arkadan çarpti. Yasanan kazada 1’i çocuk 10 kisi yaralandi. Çevredeki vatandaslarin ihbariyla olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Çarpmanin etkisiyle lüks cip kullanilamaz hale gelirken, minibüsün ön cami paramparça oldu.

"Can kaybi yok çok sükür"

Yasanan kazayla ilgili konusan Sariyer Motorlu Tasiyicilar Kooperatif Baskani Hakan Akkaya, “Cip olan araç yan yoldan çikis yapiyor. Tali yoldan anayola bu sekilde çikamaz. Durmadan, sol tarafina hiç bakmadan yola çiktigi için bizim minibüsümüz de yoldan gelirken yan tarafindan ona çarpiyor. Toplam 12 yolcu varmis. Zaten bizim o koltuklar frene bastigin an koltuktan firlatiyor. Soför de yaralandi ama su an durumu iyi. Agir yarali yok, çocuk da minibüsteydi onun da durumu iyi. Can kaybi yok çok sükür, yaralilarimiza geçmis olsun” ifadelerini kullandi.

"Minibüs soförü panik yapmadan frene basti"

Olay aninda minibüs içerisinde bulunan yolculardan Remzi Yolcu, “Minibüs zaten yolunda, normal hizinda gidiyordu. Cip bir anda yola çikinca soför arkadas da panik yapmadan frene basti. Ama o cipin önündekinin frene basmasi her seyi alt üst etti. Ben ayaktaydim, omzumu vurdum ayakta tedavi gördüm agir bir seyim, bir sikintim yok. Ama birkaç yarali vardi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA