Iran'daki Sel Felaketinde Can Kaybi 69'A Yükseldi
Iran’da siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde can kaybi 69’a yükselirken, kayip sayisi ise 45’e yükseldi.

Velipur açiklamasinda, “Ülkedeki son verilerde sel nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 69’a yükseldi ve 45 kisi ise hala kayip” ifadelerini kullandi.
Iran Kriz Yönetimi Kurumu Genel Koordinatör Yardimcisi Nejad Cehani ise sel felaketinde en çok can kaybinin baskent Tahran’da oldugunu belirterek, "Ülkede en çok can kaybi Tahran’da oldu. Sel nedeniyle baskent Tahran’da 32 kisi hayatini kaybetti" dedi.
Meydana gelen selin ülke genelinde maddi hasara neden oldugunu söyleyen Cehani, "Sel felaketlerinde 20 bin konut zarar gördü. Bu konutlardan 13 bin tanesinin yeniden insa edilmesi gerekiyor. 7 bin konut ise tamamen kullanilamaz hale geldi" dedi.
Iran Meteoroloji Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, hafta boyunca ülke genelinde yagislarin devam edecegi belirtilerek, halka dere ve nehir yataklarindan uzak durmalari uyarisinda bulunuldu.
Iran’da dün yapilan açiklamada, siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde can kaybinin 56’ya yükseldigi, kayip 28 kisinin ise arandigi bildirilmisti.
Öte yandan 2019 yilinda Iran’in güneyinde siddetli yagislarin neden oldugu selde 76 kisi hayatini kaybetmisti.
