Hatay Deniz Otobüsü'nün Gazimagusa Seferleri 5 Agustos'ta Basliyor

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentine 19 Mayis’ta ilk seferini yapan Hatay Deniz Otobüsü’nün (HADO) ikinci duragi Gazimagusa oldu.

Hatay Deniz Otobüsü'nün Gazimagusa Seferleri 5 Agustos'ta Basliyor
Geçtigimiz günlerde filosunu yeni bir gemiyle güçlendiren HADO’nun Gazimagusa seferlerinin detaylari belli oldu.

5 Agustos’tan itibaren her cuma saat 11.00’de Arsuz-Gazimagusa seferini yapacak olan "Piyale Pasa" gemisi, pazar günleri saat 23.45’te Gazimagusa’dan Arsuz’a dogru hareket edecek.

Ortalama 4 buçuk-5 saat sürmesi ön görülen seferlerin bilet fiyatlari sivil vatandaslar için 850, ögrenciler için 650 lira olacak.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, yaptigi açiklamada HADO’nun yolcu profilini inceliklerini belirterek, “Gazimagusa’da çok sayida hemsehrimizin oldugunu gördük. Ayni zamanda sefer sayimizi artirmak, iki sehir arasinda gelip gidecek insanlara katki saglamak ve diger geminin muhtemel ariza durumunda acil müdahale edip insanlarimizi sikintiya sokmadan tahliye etmek ve seyahatlerini devam ettirmek için ikinci bir gemiyi aldik. Girne ile seyahatimizi haftada iki defa yapiyoruz. Iki gidis iki gelis seyahatimiz var. Simdi de Gazimagusa’ya haftada bir seyahat ile baslayacagiz” dedi.

HADO’nun Arsuz-Girne seferi çarsamba ve pazar günleri saat 23.45’te, Girne-Arsuz seferi de sali ve cuma günleri saat 13.00’te gerçeklesmeye devam ediyor.

HADO ile seyahat etmek isteyenler, "hado.com.tr" internet sitesinden bilet temin edebilecek ve detayli bilgi sahip olabilecek.
Kaynak: İHA