Beyrut Limani'ndaki Patlamada Agir Hasar Gören Tahil Silosu Yaklasik 2 Yil Sonra Kismen Yikildi

Lübnan’da 2 yil önce patlamanin meydana geldigi ve yüzlerce kisinin hayatini kaybettigi Beyrut Limani’nda bulunan ve geçtigimiz günlerde yangin çikan tahil silosunun bir kismi yikildi.

Beyrut Limani'ndaki Patlamada Agir Hasar Gören Tahil Silosu Yaklasik 2 Yil Sonra Kismen Yikildi


Lübnan’in baskenti Beyrut’ta bulunan ve iki yil önce meydana gelen patlamada yüzlerce kisinin hayatini kaybettigi Beyrut Limani’ndaki tahil silosunun bir kismi kendiliginden yikildi. Yaklasik 1 aydir içinde bulunan tahillar nedeniyle yanginin devam ettigi silonun, kuzey blogunun çöktügü aktarildi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadigi hakkinda henüz açiklama yapilmazken, limanin yakinindan geçen yol güvenlik gerekçesiyle trafige kapatildi.

Liman Silosu Genel Müdürü Assaad Haddad basina verdigi demeçte, her seyin kontrol altinda oldugunu ifade etti.

Öte yandan itfaiye ve Lübnan ordusu, 50 yasinda ve 48 metre yüksekliginde olan dev silolarda çikan yangina haftalardir müdahale ederken, henüz yangini söndürememisti.

Ne olmustu?

Beyrut Limani’nda 4 Agustos 2020’de patlayici maddelerin bulundugu bir depoda yangin çikmis, daha sonra büyük bir patlama meydana gelmisti. Patlamada en az 210 kisi hayatini kaybetmis, 6 bin 500 kisi de yaralanmisti. Patlama sonucu baskent Beyrut’ta çok sayida bölgede büyük hasar meydana gelmisti.
Kaynak: İHA