Yasli Evlerinin 5'Incisi Konuksever'de Açildi

Muratpasa Belediyesi’nin 60 yas ve üzeri kent sakinlerine hizmet veren yasli evlerinin besincisi Konuksever Mahallesi’nde törenle açildi.

Yasli Evlerinin 5'Incisi Konuksever'de Açildi
Yasli Evlerinin halk oyunlari ve modern dans toplulugunun gösterileriyle baslayan açilis, Fener Yasli Evi üyesi Hatice Soysal’in konusmasiyla devam etti.

“20 sene rahatiz

Muratpasa Belediye Baskani Uysal, törende yaptigi konusmada, Muratpasa’da belediye bütçesini gerçek ihtiyaçlara, sorun çözücü bir sekilde harcamanin esas oldugunu söyledi.

Altyapidan kültüre, sosyal yardimdan egitime belediyecilikte her seyi bütün olarak gördüklerini dile getiren Baskan Uysal, “Asfaltta rekor kirdik. 450 kilometre Muratpasa’nin ara sokaklarini, Türkiye genelinde yoktur böyle bir sey, topraga kadar kazidik ve asfaltladik. Bugünün maliyetleriyle dörtte birini bile yapamazmisiz. Iyi ki yapmisiz. 20 sene rahatiz” diye konustu.



“Dünyadan is alacaklar”

Belediye çalismalarindan örneklerle konusmasini sürdüren Baskan Uysal, dernekler yerleskesi ve teknoloji merkezini bir araya getiren Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezlerinin yine önemli bir ihtiyaci karsiladigini söyledi.

Artik geleneksel sektörlerle para kazanmanin zorlastiginin altini çizen Uysal, sunlari söyledi:

“Yazilima ihtiyacimiz var. Geçtigimiz pazar yeni kusak yazilimlarimizi topladik. 220 çocugumuz, hepsi kabina sigmiyor ama basvuracaklari, kendilerini destekleyecek makam, merci bulmakta çok zorlaniyorlar. Biz onlari bütün dünyadan is alir hale getirmeye çalisiyoruz. Neden olmasin? Muratpasamiz ayni zamanda bütün dünyanin itibar ettigi bir yazilim merkezine dönüsebilir.”

“O binalari yikin”

Turunç Masa, yasli evleri, evde bakim hizmeti ve daha birçok çalismanin ana amacinin sorun çözmek ve hayat standardi üretmek oldugunu aktaran Baskan Uysal, “Türkiye’nin her kurusunun böyle harcanmaya ihtiyaci var. Harcadigimiz her kurus, sizlerin parasi. Bunu hiç unutmuyoruz. Milletimizin parasi, milletimizin vergileri” dedi.

Baskan Uysal, konusmasina söyle devam etti:

“Cilali binalarla kentler kent olmaz. Sehirde pozitif ayrimciliga ihtiyaci olan, dayanismaya, yaninda olmaya ihtiyaci olan, yas almis insanlarimiz, engellilerimiz, kadinlarimiz, çocuklarimiz sokaktaysa yikin o binalari. Yikin. Dünyanin her yerinde yikin o binalari. Hiçbir ise yaramaz. Insanlik disi seylere dönüsür. Sehrin bütün insanlarinin karninin doyduguna, sehrin insanlarinin tamaminin dayanisma içinde olacak bir kurum bulduguna emin olmadan bir medeniyetten, bir uygarliktan, muasir medeniyeti asmaktan söz etmemiz mümkün degil. Oysa bizim hedefimiz muasir medeniyeti asmak. Bize bu görevi kim verdi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Eninde sonunda bu ülke, muasir medeniyet düzeyini asacak. Ve gerçek, önde giden, lafi sözü dinlenen, üreten, ürettigini, alin terini harcayan, kisi basina milli gelirde ilk yüze zor giren degil ilk yirmide olan, insanlarin müreffeh oldugu, paylasan, organize ve uygar bir ülke olusturacagiz, üretecegiz. Buna mecburuz. Bu bizim görevimiz.”

Model çalisma

Uysal, besincisi açilan yasli evlerinin dünyada örnegi olmayan, model bir çalisma oldugunu söyledi.

“Az parayla en fazla mutlulugu nasil yakalayabiliriz?” sorusu üzerine sekillenen ve esit hizmet ilkesinden taviz vermeyen bir anlayisla bu modelin ortaya çiktigini dile getiren Baskan Uysal, çalismanin bugün dünyanin dört bir tarafindan takip edildigini söyledi.

Yasanan ekonomik krize ragmen yasli evlerinin sayisini artirmayi hedeflediklerini dile getiren Baskan Uysal, “Ayrica as evinde pisen yemekten, yasli evlerimizden, kadin danisma ve dayanisma merkezlerimizden, engelli hizmetlerimizden, kreslerimizden, etüt merkezlerimizden, üniversiteye hazirligimizdan, dayanismaya ihtiyaci olan komsularimiza verdigimiz hizmetlerden bir santim ödün vermiyoruz. O yoksa biz de yokuz” seklinde konustu.

Açilisa Baskan Uysal esi Ümran Uysal’la katilirken törende belediye meclis üyeleri, CHP Il Baskani Nuri Cengiz, CHP Muratpasa Ilçe Baskani Hasan Sahin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AESOB) Baskani Adlihan Dere, mahalle muhtarlari, Muratpasa Belediyesi yasli evleri üyeleri ve vatandaslar yer aldi.

Baskan Uysal’in konusmasinin ardindan Muratpasa Belediyesi’nin Konuksever Mahallesi’nde yapimini tamamladigi 5’inci yasli evinin açilis kurdelesi hep birlikte kesildi.
Kaynak: İHA