Battalgazi Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci

Malatya Battalgazi Belediyesi’nde görev yapan KHK’li 811 daimi isçi statüsünde çalisani yakindan ilgilendiren, ücret ve sosyal haklari iyilestirecek 2022-2024 Toplu Is Sözlesmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda imzalandi. 2 yil 6 ay geçerli olacak olan toplu is sözlesme ile isçiler maaslarina yüzde 89 oraninda zam alirken, diger sosyal haklarinda eklenmesi ile bu oran yüzde 100’e ulasti.

Battalgazi Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci
Battalgazi Belediyesi ile Hak-Is Konfederasyonuna bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda yürütülen toplu is sözlesmesi (TIS) görüsmeleri yüzde 100’lük bir zam ile sonuçlandi. Battalgazi Belediyesi’nde görev yapan KHK’li 811 daimi isçi statüsünde çalisan belediye isçisini yakindan ilgilendiren ve 1 Temmuz 2022 ile 31 Aralik 2024 tarihlerini içeren 2,5 yillik Toplu Is Sözlesmesi, Battalgazi Belediyesi Toplanti Salonu’nda Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ve Hak-Is ve Hizmet-Is Sendikasi Malatya Sube Baskani Bünyamin Geleri arasinda imzalandi. Karsilikli atilan imzalarin ardindan isçiler, maaslarinda yüzde 89 oraninda zam aldi. Sosyal haklarin eklenmesi ile yüzde 100’lük bir zam alan isçiler büyük sevinç yasadi.

Sosyal haklarin eklenmesi ile zam yüzde 100’e ulasti

Tüm ücret ve sosyal yardimlara her 6 ayda bir enflasyon oraninda zammin da yapilacagi toplu is sözlesmesi ile isçiler maaslarina yüzde 89 oraninda zam alirken, diger sosyal haklarinda eklenmesi ile bu oran yüzde 100’e ulasti. Battalgazi Belediyesi’nde imzalan Toplu Is Sözlesmesi ile ücret ve sosyal haklari iyilestirilen isçilerin 20 günlük ikramiyeleri de yükseltildi. Isçiler, sosyal haklar çerçevesinde birinci yilda 27 ve ikinci yilda ise 32 günlük ikramiye hakki kazandi. Hak-Is ve Hizmet-Is Sendikasi Malatya Sube Baskani Bünyamin Geleri, TIS görüsmelerinde emekçilerin alin teri ve emegine sahip çikan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini iletti.

“Alin terini kutsal gören baskanimiza tesekkür ediyoruz”

Imza töreninin ardindan konusan Hak-Is ve Hizmet-Is Sendikasi Malatya Sube Baskani Bünyamin Geleri, “Bugün Battalgazi Belediyesi’ndeki isçi arkadaslarimizin toplu sözlesmesinde imza günü. Bu imza öncesi Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’in direktifiyle ciddi bir komisyon çalismasi oldu. Bugün çalismalarimizi tamamladik. Battalgazi Belediyesi personelleri her ayin basinda maas aldiklari için ilk sözlesme Battalgazi Belediyesi’ne nasip oldu. Baskanimiz ile yaptigimiz görüsmede 800’ün üzerindeki personelin toplu sözlesmesini imzaladik. Tüm isçi arkadaslarimiza hayirli ve ugurlu olsun. Battalgazi Belediyemiz, Dogu’nun incisi ve burada çok güzel hizmetler yapiliyor. Bu hizmetler yapilirken her bir isçimizin ayri ayri alin teri ve emegi var. Degerli Baskanimiz Osman Güder’de personelin bu alin terini ve emegi bos görmedi ve onlarin alin

emeklerinin karsiligini hak ettigi gibi toplu is sözlesmelerine yansitti. Ciddi bir zam yapildi. Bunun mutlulugunu yasiyoruz. Yapilan sözlesmemizin hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Personellerimiz her seyin en güzelini hak ediyor”

Alin teri ve emegin önemli oldugunun altini çizen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Hizmet-Is Sendikamiz ile birlikte 811 personelimizin toplu is sözlesmesini imzaladik. Imzalanan bu sözlesmenin her iki taraf içinde hayirli olmasini temenni ediyorum. Tüm Dünya’da yasanan ekonomik kriz bizi de etkiledi. Bu ekonomik sikintilarin yani sira yasanan sicak ve soguk savaslarin olmasi Dünya insanini olumsuz etkiledi. Bu süreçte Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan sunu ifade etti: ‘Olusan ekonomik sikintilar karsisinda hiç kimseyi çaresiz birakmayacagiz, onlara destek olacagiz’ demisti. Yapmis oldugu çalismalarda her zaman bu yönde oldu, olmaya da devam ediyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak çalisanlarimizi magdur etmeme ve onlarin kosullarini iyilestirme adina elimizdeki tüm imkanlarimizi seferber ettik. Belediye bizim yuvamiz. Çalisanlarla beraber bu evi bu yuvayi beraber paylasiyoruz. Yapilan çalismalar neticesinde en alt seviyedeki isçimize yüzde 89’luk bir zam yaparak, maasini 8 bin 73 lira yaptik. Tabi tüm personellerimizi gruplara ayirdik. Söyledigim rakam en alt gruptaki personelimizin maasi. Suanda asgari ücret 5 bin 500 lira. Bizde böyle bir zam ile çalisanlarimizin elini rahatlatmayi yegledik. Personellerimiz her seyin en iyisini ve güzelini hak ediyor. Imzaladigimiz sözlesmenin Battalgazi Belediyemize ve personelimize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA