Ziraat Fakültesi'nin Projesi Kabul Edildi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Ögretim Elemani Ars. Gör. Dr. Ecem Akan yürütücülügünde 2022 yili 1. döneminde sunulan 122Z351 nolu proje, "1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi" çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi.

Ziraat Fakültesi'nin Projesi Kabul Edildi


Postbiyotiklerin Kolon Mikrobiyotasi Üzerine Etkilerinin In vitro ve In vivo Yöntemlerle Arastirilmasi ve Gidada Kullanim Potansiyelinin Degerlendirilmesi’ baslikli projede Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Esra Örenlili Yaylagül, Çine Meslek Yüksekokulu Gida Isleme Bölümünden Ögr. Gör. Dr. Adem Yavas ve Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümünden Doç. Dr. Zafer Erbay arastirmaci olarak görev aliyor. Ayrica projede iki yüksek lisans bursiyeri ve bir doktora bursiyeri de görev alacak.

Aras. Gör. Dr. Ecem Akan, projede gida özellikle süt sektöründe yaygin olarak kullanilan probiyotiklerden elde edilecek olan postbiyotiklerin kolon sagligina etkilerinin vitro ve in vivo yöntemlerle ortaya konulmasi ve gida ürünlerinde kullanim potansiyelinin degerlendirilmesini amaçladiklarini ifade etti.

Proje çalismalari, ADÜ Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Laboratuvari, Tarimsal Biyoteknoloji ve Gida Güvenligi Uygulama ve Arastirma Merkezi (ADÜ-TARBIYOMER) ve Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü laboratuvarlari bünyesinde yürütülecek.
Kaynak: İHA