Manisali Ayakkabi Tamircisi Çirak Bulamamaktan Dertli

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde 32 yildir ayakkabi tamirciligi yapan 44 yasindaki Ercan Altinöz, mesleginin geleceginden endise duydugunu belirterek çirak bulup yetistirememekten yakindi. Hayat sartlarinin agirlasmasi sonucu meslege hareket geldiginin altini çizen Altinöz sadece ayakkabi degil artik bavul ve çanta tamiri de yapmaya basladigini anlatti.

Manisali Ayakkabi Tamircisi Çirak Bulamamaktan Dertli
Manisa’nin Sarigöl ilçesinde 32 yildir ayakkabi tamirciligi yapan 44 yasindaki Ercan Altinöz, mesleginin geleceginden endise duydugunu dile getirdi.

Askerden geldikten sonra 1999 yilinda kendine is yerini açtigini anlatan Altinöz, o gün bugündür mesleginin devamini saglayacak çirak bulamadigini söyledi.

Altinöz, "Pandemi baslayana kadar isleriniz de hareketlilik yoktu. Pandemi sonrasi ve hayat sartlarinin agirlasmasi sonrasinda ayakkabi tamirciligine de canlilik geldi. Bu arada eskiden bavul ve çanta tamirati yapmiyordum. Artik ayakkabinin yaninda hem bavul hem de çanta tamiratlari yapmaya basladim. Bu arada dükkanimda ayakkabi astarlari, ayakkabi bagi, ayakkabi boyama gibi malzemeler var. Çanta ve bavul tamiri yapmaktayim. Allah bereket versin. Ancak ayakkabi tamirciligi çirak yoklugunda yok olmaya dogru gidiyor." dedi.

Kaynak: İHA