Disisleri Bakanligindan BM Genel Kurulu Baskani Shahid'e Ermenistan Tepkisi

Disisleri Bakanligi, Birlesmis Milletler (BM) 76. Genel Kurulu Baskani Abdulla Shahid’in adil ve tarafsiz olmasi gerektigini belirterek, Ermenistan ziyaretine tepki gösterdi.

Disisleri Bakanligindan BM Genel Kurulu Baskani Shahid'e Ermenistan Tepkisi
Disisleri Bakanligi, BM 76. Genel Kurulu Baskani ve Maldivler Disisleri Bakani Abdulla Shahid’in Ermenistan ziyaretine iliskin yazili bir açiklama yapti. Shahid’in Ermenistan ziyaretinin tek tarafli Ermeni tezlerine alet edildigi belirtilen açiklamada, “Bu çerçevede Shahid’in sözde soykirim anitini ziyaret ettigi anlasilmaktadir. BM Genel Kurulu Baskanligi gibi adil ve tarafsiz olmasi gereken bir görev üstlenen bu kisiden daha dikkatli olmasi ve sorumlu davranmasi beklenirdi. BM yetkili organlarini temsil eden sahislarin 1948 tarihli ’BM Soykirimin Önlenmesi ve Cezalandirilmasi Hakkindaki Sözlesme’ basta olmak üzere, BM müktesebati ile uluslararasi hukuk norm ve kurallarina uygun davranmalari gerekir. Tarihi olgular ve uluslararasi hukukun siyasi manipülasyonla tahrif edilmesi gayretlerini kiniyor ve reddediyoruz” denildi.

Açiklamada, Türkiye’nin 1915 olaylari ile ilgili gerçeklerin tam, adil ve dürüst bir çerçevede ele alinmasi gerektigi görüsünde oldugu vurgulandi.
Kaynak: İHA