Baskan Demircan'dan Banka Promosyonlarina Revizyon Çagrisi

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, yaptigi açiklamada banka promosyonlarinin revize edilmesi çagrisinda bulundu.

Baskan Demircan'dan Banka Promosyonlarina Revizyon Çagrisi
2 yil önce 5 yil süreli banka promosyon anlasmalari yapan sendika ve idareler nedeniyle kamu görevlilerinin magdur edildigini savunan Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, banka promosyonlarinin revize edilmesi gerektigini ifade etti.

Demircan, "Ilgili genelge en az 2 yil, en çok 5 yil hükmünde iken neden sendika ve yöneticiler 5 yili seçiyor? Imza ettikleri sözlesmelerinin revizyonu çagrilarimiza neden sessiz kaliyorlar? Sendika ve yöneticiler kimin sendikasi, kimin yöneticisi? Kendilerini banka idarecisi gibi gören idareler ve sendika temsilcilerine çagrimiz, yaptiklari bu yanlistan geri dönmeleri yönündedir. Kaldi ki bazi illerde saglik müdürleri banka ile ek protokol yaparak sessiz sedasiz ilk protokole ek maddelerin altina imza atmaktalar, yetkili sendika da bu duruma sessiz kalmakta" dedi.



"En az yüzde 40’i buhar olacak"

Eskisehir’de yetkili sendika ve diger muhataplari tarafindan imzalanan sözlesmeyi hatirlatan Demircan, sözlerini söyle sürdürdü: "Basinda ’Rekor promosyon anlasmasi’ olarak servis edilen sözlesmeyi ele aldigimizda; 8 ay sonrasi için bir anlasma yapildigini görüyoruz. Neden 8 ay sonrasi için bugün promosyon anlasmasi imzalandi? Bugünün kosullari ile alim gücü ile 8 ay sonranin alim gücü bir mi? Bu acelenin nedeni nedir? ESOGÜ yöneticileri nasil böyle bir protokole imza atiyor? Sözlesme imzalandigi gün dolar 16.89 TL iken bugün dolar 17.83 TL ve orana göre saglik çalisanlarinin zarari 97 dolar. Banka promosyonunu 8 ay önceden imza eden sözde sendika temsilcileri ile idareci arkadaslar kur korumali promosyon anlasmasi yapsin. En azindan 8 ay sonra bir kayiplari olmaz. Saglik emekçisinin cebine girdiginde imza edilen bu tutarin en az yüzde 40’i buhar olacak."

Toplu ulasim ücreti çagrisi

Demircan ayrica, büyüksehir belediyelerine toplu tasimanin saglik çalisanlari için ücretsiz olmasini talep ettiklerini animsatarak "Eger ücretsiz olamiyorsa indirim saglanabilir mi diye müracaatlarda bulunduk. Herkes topu birbirine atti. Korona virüs vaka sayilari hizla artiyor. ’Hakkinizi ödeyemedik, ulasim 3 ay ücretsiz veya 5 ay ücretsiz’ diye beyanlarin tek tek gelmeye baslamasi yakindir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA