ALKÜ'ye Yüksekögretim Tesisi Için Arazi Tahsisi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Kargicak’ta bulunan 8 bin 607 metrekare alanin egitim ögretim hizmetlerinde kullanmak amaciyla ALKÜ’ye tahsis edildigini açikladi.

ALKÜ'ye Yüksekögretim Tesisi Için Arazi Tahsisi
ALKÜ Rektörlügünün; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Milli Emlak Genel Müdürlügüne arazi tahsisi için yaptigi talep sonuçlandi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, konuya iliskin yaptigi açiklamada, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Milli Emlak Genel Müdürlügü nezdindeki girisimlerin tamamlandigini belirterek, Alanya’nin Kargicak Mahallesi 723 ada 2 parselde bulunan 8 bin 607 metrekarelik arazinin ögrencilerin, akademik ve idari birimlerin egitim ögretim hizmetlerinde kullanmak amaciyla ALKÜ’ye tahsis edildigini açikladi.



“Alanya’ya deger katacak projeler üzerinde çalisiliyor”

ALKÜ Rektörlügü tarafindan yapilan girisimlerin olumlu sonuçlanmasindan büyük mutluluk duydugunu ifade eden Rektör Kalan, “Kargicak Mahallesi’nde Hazine adina kayitli 8 bin 607,46 metrekarelik büyüklügünde arsa vasfindaki tasinmaz “Yüksekögretim Tesisi” yapilmak üzere Üniversitemize tahsisi yapildi. Üniversitemize tahsisi yapilan tasinmaz bulundugu konum itibari ile sehrimizin cazibesini yansitacak ve deger katacak olmasi açisindan önemlidir. Bu alana, ALKÜ’nün gelecek vizyonunun bir parçasi olarak Turizm Fakültesi ve Uygulama Oteli insa etmeyi planliyoruz. Bu proje ile ögrencilerimize hem uygulamali egitim olanagi sunacagiz hem de turizm sektörüne ve bölgeye hizmet edecek nitelikli personel yetistirmis olacagiz. Projeyi tamamladigimizda ise bu alani ülkemizin, bölgemizin, ögrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin kullanimina da açmayi planliyoruz. Bizlere bu tahsisin gerçeklesmesi noktasinda Antalya Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Sayin Tevfik Altinay’a ve destek olan tüm yetkililere tesekkür ederim” diye konustu.



Turizm Fakültesi Dekani Çetinsöz’den tesekkür

ALKÜ Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de Turizm Fakültesinin ihtiyaçlari dogrultusunda kullanilacak olan arazinin tahsisi yönünde yaptigi girisimlerden dolayi Rektör Kalan’a tesekkür etti. Dekan Çetinsöz, “Üniversitemize Rektörümüzün girisimleri ile kazandirilan arazinin tahsisi bizleri fakülte olarak mutlu etti. Alanya’nin turizmine yönelik Sayin Rektörümüz ile sikça bir araya geliyor, Rektörümüz ile turizme yönelik projeler planliyoruz. Gerçeklesen bu tahsisin ilerleyen süreçte Alanya’ya katkisinin büyük olacagina inaniyorum. Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a, fakültemize yönelik ilgilerinden ve desteklerinden dolayi çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA