Hayvan Nakil Aracinda Siginmaci Drami

Aydin’in Sultanhisar ilçesinde 70 siginmaci yakalandi. Hayvan tasimakta kullanilan bir kamyonun dorsesine balik istifi seklinde doldurulan Afgan siginmacilar polisleri bile hayrete düsürdü. Çok sayida minibüs ve otomobille Nazilli Ilçe Emniyet Müdürlügüne götürülen siginmacilarin görüntüsü yasadiklari drami ortaya koydu.

Hayvan Nakil Aracinda Siginmaci Drami
Edinilen bilgiye göre, bir ihbari degerlendiren KOM ekipleri Nazilli-Aydin Karayolu üzeri Sultanhisar ilçesine bagli Atça Mahallesi çikisinda bulunan Yükseokul Kavsaginda kovaladiklari 35 AFJ 066 plakali kamyonu durdurdu. Üzeri brandayla örtülü kamyonda inceleme yapan ekipler aralarinda çocuk ve kadinlarin da bulundugu Afgan uyruklu 70 kisiyi yakaladi. Nazilli ve Sultanhisar’dan gelen çok sayida polis ekibi ve 112 saglik ekibiyle birlikte siginmaci olduklari belirlenen sahislar Izmir’den Marmaris’e götürmek üzere anlastiklari 3 organizatör ile birlikte yakalanarak önce Nazilli Ilçe Emniyet Müdürlügüne götürüldü. Buradaki islemlerin ardindan 70 kisi Aydin Il Göç Idaresi’ne götürülerek Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 3 organizatörün ise sorgularinin devam ettigi belirlendi.

KOM ekiplerinin istihbari çalismasinin ardindan Aydin istikametinden Nazilli istikametine seyir halinde kamyon durmayinca kovalamaca basladi ve Atça Mahallesi Yüksekokul duraginda ters istikamete giren kamyon durduruldu. Uzun çalismanin ardindan kamyondan indirilen siginmacilardan arta kalan manzara ise basin mensuplari basta olmak üzere olayi gören vatandaslari saskina çevirdi. Uzun süre balik istifi seklinde seyahat ettikleri belirlenen siginmacilarin yakalanmamak için tuvalet ihtiyaçlarini bile hayvan tasimakta kullanilan kamyon kasasinda giderdikleri görüldü.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sicak havadan dolayi bazi siginmacilarin ise uzun süre agladiklari ve sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA