Bayburt'ta Kavurucu Sicaklarda Çocuklar Fiskiyelerle Serinledi

Meteorolojinin yüksek sicaklik uyarisinda bulundugu Bayburt’ta çocuklar fiskiyelerle serinleyerek neseli dakikalar geçirdiler.

Bayburt’ta hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayi bunaltici havadan en çok etkilenenler arasinda çocuklar yer aliyor. Gündüz saatlerinde 35 dereceye kadar ulasan hava sicakligi, gece saatlerinde yerini serin havaya birakiyor. Sicak havada disarida olan çocuklar kentin merkezindeki Saray Bahçesi’nde bulunan fiskiyelerle oynayarak, eglenceli vakit geçiriyorlar. Bununla birlikte etraftakilerin bakislarina aldiris etmeden gönüllerince eglenerek zaman geçiren çocuklar, sicak havadan bunaldiklarini belirterek, bu sekilde serinlediklerini dile getirdiler.

Öte yandan, meteorolojiden yüksek sicaklik uyarisinda bulunularak, su ifadelere yer verildi:

“27 Temmuz 2022 Çarsamba gününden 31 Temmuz 2022 Pazar günü aksam saatlerine kadar yüksek sicaklik görülecek. Sicakliklarin Erzincan’da 33 ila 35 derece, Bayburt’ta 31 ila 33 derece, Erzurum’da 31 ila 33 derece ve Ardahan’da 28 ila 30 derece olmasi beklenirken, gündüz saatlerinde ise yüzde 10-30 düsük nispi nem görülecegi tahmin edilen bölgede rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeybati yönlerinden zaman zaman orta kuvvette esecek.”
Kaynak: İHA