Davutoglu'ndan FISKOBIRLIK'e Ziyaret
Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, partisinin Il Kongresine katilmak için geldigi Giresun’da FISKOBIRLIK’i de ziyaret ederek findik hakkinda bilgi aldi.

FISKOBIRLIK Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Bayraktar, ziyaretten memnuniyet duydugunu belirterek, “Findik ve findik üreticilerinin sorunlarini dile getirerek FISKOBIRLIK olarak çalismalarimizi ve beklentilerimizi anlattik” dedi.
Daha sonra Partisinin Il Kongresine geçen Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu burada yaptigi konusmada, “Findik çok özel bir ürün. Allah’in Giresun’a ve Türkiye’ye bir lütfu. Türkiye’de birçok ürün yetisir ama bir ürün çok özeldir. Dünyada yüzde 85’inin Türkiye’de üretildigi tek ürün var o da findiktir. Findik milli bir üründür, findik dünyada piyasayi regule edebilecegimiz tek üründür. Bu nedenle findik üreticilerinin en yüksek kari elde etmelerini istiyorum. Bugün FISKOBIRLIK Yönetim Kurulu’nun ziyaret ettim beklenen findik fiyatinin 50 TL civarinda oldugunu ögrendim. Eger müdahale alimlari yapilacaksa TMO yetmez, FISKOBIRLIK üretici devrede olmali" diye konustu.
