Müdür Dündar Açiklamasi 'Ekiplerimizin Hizli Ve Yerinde Müdahalesiyle Alevler Büyümeden Kontrol Altina Alindi'

Kütahya Orman Bölge Müdürlügü Gediz Isletme Müdürlügü Kocadag Orman Isletme Sefligi sinirlarindaki ormanlik alanda çikan yangin kontrol altina alindi.

Müdür Dündar Açiklamasi 'Ekiplerimizin Hizli Ve Yerinde Müdahalesiyle Alevler Büyümeden Kontrol Altina Alindi'
Kocadag Orman Isletme Sefligi Gürkuyu mevkisindeki karaçam ormanlarinda çikan yangin; Kütahya Orman Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan zamaninda müdahale ile kontrol altina alinirken, yanginda 5 dönümlük ormanlik alan zarar gördü.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yaptigi açiklamada, yanginin çok tehlikeli bir alanda çiktigini belirterek "Ekiplerimizin hizli ve yerinde müdahalesiyle alevler büyümeden kontrol altina alindi. Saat 18.08 ‘de aldigimiz ihbar ile birlikte yangina saat: 18.17’de 4 ilk müdahale ekibi, 9 arazöz, 4 su ikmal araci, 3 helikopter, 2 uçak ve 4 itfaiye araci sevk ettik. 75 personelimizin hizli müdahalesi ile yangini büyümeden kontrol altina aldik. Ekiplerimizin bölgedeki sogutma çalismalari sürüyor. Teskilatimiz orman yanginlarina karsi aninda müdahaleyi gerçeklestiriyor, var gücü ile çalisiyor. Biz sadece vatandaslarimizdan destek istiyoruz. Ormanda ates yakmayin, sigara izmaritinizi ve çöplerinizi dogaya atmayin. Hep birlikte yanginlari önleyelim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA