Irak'in Kuzeyinde Sivillerin Öldügü Saldiri Teröristler Tarafindan Düzenlendi

Güvenlik kaynaklari, Irak’in kuzeyinde sivillerin öldügü saldirinin teröristler tarafindan düzenlendigini bildirdi. Terör örgütünün dagilma noktasina geldigini aktaran kaynaklar, örgütün yalan ve dezenformasyon gibi ahlak disi yollarla çikis arayisinda oldugunu kaydetti.

Irak'in Kuzeyinde Sivillerin Öldügü Saldiri Teröristler Tarafindan Düzenlendi


Güvenlik kaynaklari, Irak’in kuzeyinde Parakh köyü civarinda bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduguna dair bazi bilgiler alindigini belirtti.

Terör örgütü PKK/KCK yanlisi yayin yapan medya organlarinda ise TSK’nin, Duhok’ta düzenledigi sözde atislar nedeniyle sivillerin hayatini kaybettigi yönünde haberlere rastlandigina vurgu yapan güvenlik kaynaklari, Irak’in kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dagilma noktasina geldigini, örgütün içinde bulundugu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak disi yollarla çikis arayisinda oldugunu bildirdi.

Terör örgütü PKK/KCK’nin masum sivilleri hedef aldigi, bölge halkinin köylerine, tarla ve bahçelerine gidemedigi gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, dikkatleri dagitmak, algi olusturmak için maksatli ve yanli olarak yayinlandigini kaydeden kaynaklar, söz konusu olayin teröristler tarafindan düzenlendiginin anlasildigini ifade etti.

Kaynak: İHA